Eitorf‘taki Öğretmenler Semineri başarıyla tamamlandı

Eitorf‘taki Öğretmenler Semineri başarıyla tamamlandı

ABONE OL
09:12 - 17/04/2024 09:12
Eitorf‘taki Öğretmenler Semineri başarıyla tamamlandı
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını sürdüren Türkiyeli Öğretmenler Birliği (NRW -TÖB) ve Türk Öğretmenler Derneği (NRW- TÖD) Friedrich-Ebert-Stiftung’ un (FES) desteğiyle Bonn yakınlarındaki Eitorf kasabasında Hotel Schützenhofta başarılı bir hafta sonu Semineri gerçekleştirdi.

Dernek Başkanları Ayla Erfidan ((NRW TÖD) ve Zülfü Gürbüz’ ün (NRW-TÖB) yönettiği Seminerde Anadil ve Türk kökenli Öğretmenlerin durumu, mesleklerini icra ederken yaşadıkları sıkıntıları, okul hayatında yaşadıkları Stres ve onunla baş edebilme teknikleri uygulamalı olarak konuşuldu.

Seminerde Özel Pedagog Elisabeth Sussiek ‘’ Farkındalık yaratarak stres yönetimi, gevşeme, rahatlama tekniklerini’’ örneklerle katılımcı Eğitmenlere gösterirken, Yönetici- Öğretmen Ahmet Değirmenci ise ‘’ Türkçe Anadili dersinde başarıya ulaşmak, olumlu öğretmen-öğrenci ilişkileri, iletişimi ve etkileri’’ konulu bir sunum yaptı.

Beş Dernekli Öğretmenlerin Çatı örgütü BTMB kuruldu

Başkanlar Ayla Erfidan ve Zülfü Gürbüz geçen yıl Almanyalı Türklerin “eğitim” sorununa ilişkin sorunlarını ortak çözme iradesi amaçlı kurulan ve beş dernekten oluşan çatı örgütü BTMB’in Almanya Türkçe ve Çok Dilli Eğitim Birliğinin ( BTMB Bundesverband für Türkisch und Mehrsprachıge Bildung) kurulduğunu ve şimdi artık daha güçlü olduklarını Göçmen, Türkiyeli Öğretmenlerin ve Öğrencilerin sorunlarının politikacılara anlatımının da ve taleplerinin kabulü konusunda daha başarılı olacaklarını ifade ettiler. BTMB bünyesinde şu Öğretmen dernekleri bulunuyor; NRW-TÖB, ASTÖB (Aşağı Saksonya Türk Öğretmenler Birliği) TÖDER (Hamburg Türk Öğretmen Derneği) TÖDER (Rheinland-Pfalz/Saarbrücken Türk Öğretmenler Derneği) ve NRW TÖD (NRW Türk Öğretmenler Derneği).

Anadil dersleri kalacak

Aynı zamanda Alman Bilim ve Eğitim Sendikasında (GEW) aktif çalışan, yönetici konumunda olan NRW-TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz, ‘’ Eyaletimizde 1200 Anadil öğretmeni ile 720 ile 750 bin arasında yabancı, Anadil dersi gören öğrenci var. Aşırı sağcı AfD partisi iktidara gelirsek her ne kadar Anadil dersini kaldıracağız dese de Başkan arkadaşım Ayla Erfidan ile Kuzey Ren Vesfalya Eyalet Parlamentosunda ziyaret ettiğimiz diğer partilerin yöneticileri bu konuda bize destek verdiler ve Anadil dersleri kalacaktır dediler’’ dedi

Anadil dersi veren öğretmenlerimiz büyük özveriyle çalışıyorlar

NRW-TÖD Başkanı Ayla Erfidan ise ‘’ Ben Anadil dersi öğretmeni değilim ama arkadaşlara desteğim tamdır. Bu konuda Velilerin de daha duyarlı olması bu derslere sahip çıkması gerekiyor. Çünkü Anadil dersi veren öğretmen arkadaşlarımızın ders faaliyetlerinin dışındaki görevleri arasında dil ve kültür aracılığı da var. Zaman geliyor onlar bir Sosyal danışman gibi çalışıyorlar. Öğretmenler birden fazla okula giderken ayrıca evde çocuklarının eğitimine destek verebilecek anne, baba veya velileri de bilgilendirmekte ve okul hayatı ve meslek oryantasyonu konusundaki soruları cevaplandırmaktadırlar. Onların çalışma şartları mutlaka düzeltilmelidir. ‘’ dedi.
Seminerin son gününde ise Derneğin önümüzdeki haftalarda planladığı aktiviteler konuşuldu.

Akşamları eğlence bölümünde ise dernek yöneticisi öğretmen Doğan Biçer her zamanki gibi sazı ve sözüyle Seminere renk kattı, katılımcılarla birlikte Türk Halk müziğinden en güzel parçaları seslendirdi.

Her iki Derneğin organizesiyle 30.31.07.2024 tarihinde Kuşadası’nda yıllık geleneksel yemekli buluşma planlanmış bulunuyor.

Seminerin sonunda bu Semineri organize eden FES Seminerleri yöneticisi Mehmet Tanlı ile sunum yapan Elisabeth Sussiek , Ahmet Değirmenci ye başkanlar tarafından teşekkür armağanları verildi.

Mehmet Tanlı/Bonn

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.