Dünya koleksiyoncuları Berlin’de buluştu

Dünya koleksiyoncuları Berlin’de buluştu

ABONE OL
01:14 - 16/06/2019 01:14
Dünya koleksiyoncuları Berlin’de buluştu
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya koleksiyoncuları Berlin’de buluştu


Türkiye’den hiç bir koleksiyoncunun katılmadığı Dünya’nın en büyük madeni para fuarında Berlin’den Hurşit Arı ve Almanya’nın Darmstadt şehrinden gelen Türk koleksiyoncu Mithat Ortaçbayram, sergiledikleri Türk, Osmanlı ve Alman paraları ile büyük ilgi görüyorlar

alm-par-fuari-b.jpg

Berlin Fuarı’nda 15 bin metre kare alana kurulan dünyanın en büyük eski madeni para fuarına dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce koleksiyoncu iştirak etti. İki gün içinde binlerce ziyaretçi akınına uğrayan fuarda eski madeni paralar, altın paralar, pullar, eski madalyalar ve nişanlar koleksiyoncuları tarafından büyük ilgi gördü. İlk kez 1972 yılında İsviçre’nin Basel şehrinde yapılmaya başlanan fuarına zaman zaman Berlin de ev sahipliği yapıyor.

alm-par-fuari-d.jpg

Türkiye’den hiçbir koleksiyoncunu katılmadığı fuara 30 yıldır Berlin’de profesyonel olarak kalıtan Hürşit Arı, Türkiye Cumhuriyet darphanesinin çıkarmış olduğu hatıra paraları, Avrupa satış acentesi olduğunu dile getiren Hurşit Arı, ”Almanya dâhil dünyanın birçok ülkelerinde yapılan fuarların çoğuna katılmaktayım” dedi.

alm-par-fuari-c.jpg

Berlin fuarına katılan diğer Türk koleksiyoncu Mithat Ortaçbayram, Almanya’nın Darmstadt şehrinden katıldığını, koleksiyonculuğa önce hobi olarak başladığını ve işini çok sevdiğini söyleyen Ortaçbayram, ”Dünyanın neresinde olursa olsun hemen, hemen bütün fuarlara katıldığım için beni Osmanlı koleksiyoncusu olarak herkes tanır” dedi.

alm-par-fuari-e.jpg

ha-ber.com / Orhan ÖNALDI / Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.