Dr. Latif Durlanık Müzik Okulu ‘ndan Bahar Konseri

Dr. Latif Durlanık Müzik Okulu ‘ndan Bahar Konseri

ABONE OL
01:00 - 23/04/2024 01:00
Dr. Latif Durlanık Müzik Okulu ‘ndan Bahar Konseri
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Binlerce yılda oluşmuş olan Türk dilini ve Türkçe müziği Almanya’da yarınlara taşımak amacıyla kurulmuş olan Dr. Durlanık Dil ve Müzik okulu, koro üyeleri ve saz ekibinin türkülerden bir demet sunduğu „Bahar Konseri “Hamburg’un Schlump semtinde bulunan „Jerusalem Kilisesi ‘nde seyirciyle buluştu.

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Güngör Yılmaz, CHP Hamburg Birlik başkanı Hulisi Işıtan ve türkü severlerin keyifle izlediği konser sonunda, seyirciler ekibi ayakta alkışlayarak beğenilerini dile getirdiler.

Programın organizasyon ekibinde, Latif Durlanık, Birsen Çelik, Recep Kaprol, Mustafa Eren, Ruhi Cıbır yer alırken, programın sunumunu ise, Egesu Kayaoğlu ve Bayram Arık başarıyla gerçekleştirdiler.

KORO SAZ EKİBİ

Dr. M. Latif Durlanık’ın şef olarak yönettiği koroda saz ekibinde Oğuz Gülmez (Başlama/Baş Saz), Jamal Mutlu (kısa bağlama), Mustafa Eren (ud), Hasan Gülmez (Kabak Kemani), Çetin Kova (Ney), Deniz Dolaş (Gitar), Onur Balaban (Ritim) ‘de yer aldılar.

KORO ELEMANLARI

Bahara Merhaba başlığı altında yapılan türkü şöleni, koro ekibinde, Ayhan Oban, Aziz Ateş, Bahattin Dedeler, Fatih Aksoy, Fırat Gündüz, Hasan Duymaz, Mevlüt Altundeğer, Recep Kaprol, Ruhi Cıbır, Mustafa Yol, Bengi Durlanık, Burcu Murtesa, Çağla Güleryüz, Dilge Durlanık, Elif Özentürk, Gökçe Tanrıverdi, Gülcan Demirci, Engin-Birsen Çelik, Meryem Avcı, Nermin Topuzlu, Pelin Ferah, Sedef Balaban, Sümbül Yeşilkaya yer aldılar.

KORO DİNLEYİCİYİ MEST ETTİ

Koro programına ilk olarak Kırıkkale yöresinden Sunayı da deli gönül sunayı eseriyle giriş yaptı. Daha sonra yine Kırıkkale yöresinden Sen gülersen gül açılır ile programın akışına devam eden koro, Şanlıurfa yöresinden Yeşil başlı telli turnam eserini de başarıyla seslendirdi.

Korodaki yer alan koristlerden Hasan Duymaz, Şanlıurfa yöresine ait Baba bugün ayrıldım özlerinden adlı uzun havayı başarıyla seslendirerek seyircilerden tam not ve bol alkış aldı.

Program akışı içerisinde Latif Durlanık 3 parçadan oluşan Özel Almanca program yaptı.

Koristlerden Ruhi Cıbır, Kaleliyem kaleli eserini seslendirirken, Gökce Tanriverdi ise, Erzincan yöresine ait Erva-i ezelden eserini kendine has güzel yorumuyla seslendirmesi seyirciden bol alkış aldı.

Latif Durlanık Türk Halk Müziği Korosu, toplamda 20 eseri sahnede seslendirerek dinleyenlere hoşça vakit geçirterek adeta dinleyicilerin kulaklarının pasını aldı. Program bitiminde yoğun alkış ve istek üzerine koro ekibi tekrar bir kez daha sahneye çıkarak ek bir eseri daha seslendirerek bahar konserini taçlandırarak noktaladı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.