Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı

Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı

ABONE OL
14:33 - 25/02/2024 14:33
Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde, Cumhuriyetçi Parti’nin adayını belirleyecek ön seçimlerden biri Cumartesi günü, South Carolina eyaletinde yapıldı. İlk sonuçlar ve sandık başı anketlerine göre, Donald Trump eyaletteki ön seçimleri kazandı.

Ön seçime Cumhuriyetçi Parti’den yeniden başkan adayı olmak isteyen eski başkan Donald Trump ve Nikki Haley katıldı. Cumhuriyetçi Parti’de diğer adayların yarıştan çekilmesinin ardından başkan adaylığı için sadece Haley ve Trump yarışıyorlar.

South Carolina daha önce Nikki Haley’in 6 yıl boyunca valilik görevini üstlendiği bir eyalet olduğu için buradan çıkacak sonucun Haley açısından da büyük önemi olacağı belirtiliyordu. Nikki Haley, Donald Trump’ın ABD başkanlığı döneminde de iki yıl süreyle de ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi görevini yürütmüş bir isim.

Nikki Haley, South Carolina’da 6 yıl boyunca valilik yapmış bir isim.

Eyalet Cumhuriyetçi partinin başkan adayının belirlenmesi noktasında 50 delege barındırıyor. Donald Trump, şu ana kadar yapılan ön seçimlerde ciddi bir üstünlük elde etmiş durumda.

Nikki Haley, eyalet çapında seçmenlerin yüzde 5’inden azının katıldığı 3 Şubat’taki Demokrat Parti ön seçiminde oy kullanmayan herkesin bu ön seçimde oy kullanabileceğini belirtti ve Trump’a karşı oy kullanmak isteyenlerden destek istemişti

Ülkede 5 Mart Salı günü aynı anda 15 eyalette birden ön seçim yapılacak ve bu seçimler “Süper Salı” olarak isimlendiriliyor. Nikki Haley daha önce yaptığı açıklamalarda, kendi eyaleti sayılan South Carolina’da ön seçimi kaybetse bile “Süper Salı” ön seçimine katılacağını açıklamıştı.

Donald Trump, sandık başı anketlerinde kendisinin yüksek bir oranla seçimi kazanacağının görünmesinin ardından yaptığı konuşmada, Amerika’yı yeniden büyük yapmaya ve ABD Başkanı Joe Biden’ı kovmaya geldiklerini söyledi.

VOA tarafından geçilen Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Donald Trump bir ön seçimden daha zaferle çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.