Diyar Çiğköfte de Roza ‘ya Nefes Oldu

Diyar Çiğköfte de Roza ‘ya Nefes Oldu

ABONE OL
22:12 - 02/04/2022 22:12
Diyar Çiğköfte de Roza ‘ya Nefes Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nadir görülen bir kas hastalığı olan SMA’ya sahip Roza bebeğin hayata tutunabilmesi için, Fatoş Gemici Koç, Gülsüm Genç, Seyran Çelik, Hediye Durmuş ve Zeliha Coşar tarafından Hamburg’da organize edilen yardım etkinliklerinde yaklaşık olarak 60 bin Avro toplandı.

Hamburg’da sosyal medya üzerinden farkındalık yaratılarak gerçekleştirilen Roza bebeğin tedavi masraflarına katkı sunma etkinliklerinde, Diyarbakır doğumlu evli ve iki kız evlat sahibi Diyar Çiğköfte markasının yaratıcısı yağmur yürekli Muharrem Kaçmaz’da destek verdi.

1995 yılından itibaren Almanya’da Aşçı/Çiğköfte ustası çalışan Muharrem Kaçmaz, gerek kendi elleriyle yaptığı meşhur Çiğköfte satışlarından, gerekse de elden topladığı yardımlarla toplam 4 bin Avro Roza bebeğin tedavi masraflarına katkıda bulundu.

HEDEFE ULAŞILDI!

Türkiye’de SMA tanısı konulmuş en küçük hasta olan Roza Arı’nın tedavi edilerek hayata tutunmasına katkı amaçlı düzenlenen sosyal yardım faaliyetlerini organize eden kişiler tarafından yapılan açıklamada, istenilen hedefe ulaşıldığı belirtildi. ”Roza bebeğin tedavisi için gerekli olan 2 milyon 341.bin 450 dolar toplanarak geriye sayım işlemi başladı” denildi.

Kampanyada istenilen hedefe ulaşılmasından sonra Instagram üzerinden düzenlenen canlı yayına katılan minik bebeğin annesi Şehriban ve babası Eser Arı’da katılarak duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldular.

Arı ailesi evlatları için gerek Türkiye’de gerekse de Avrupa’da seferber olarak kampanyalar düzenleyip, katkı sunanlara teşekkür ederek,” Vicdanlarının sesine kulak verip, yavrumuzun kurtarılmasına yönelik yaptığımız çağrıya olumlu yanıt vererek seferber olan tüm insanların bu anlamlı çabaları karşısında şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.  Bu davranışınızla insanlığın henüz ölmediğini gösterdiniz. Sizlerin sayesinde hep birlikte zoru başardık” dediler.

ROZA BEBEK AMARİKA YOLCUSU

Toplanan yardımlarla Amerika’ya gidip gen tedavi görecek olan Roza bebek için geriye sayım başladı. Geleceğimizin umudu çocuklarımızdan biri olan Roza Arı bebek için, zamanla yarış yapılarak yapılan bu yardımlarda, bir bebeğin daha hayata tutunmasına katkı sunanları kutluyorum. Yoksa Roza bebek hayatının baharında geleceğini dahi yaşayamadan bu dünyadan göçüp gidecekti.

SMA HASTASI ROZA’YA UMUT OLANLARA SELAM OLSUN!

Zamanla yarış yaparak kampanyanın organize edilmesinde olağanüstü çaba ve özverilerinden dolayı, insanların kalbine dokunan yardımsever güzel yürekli   insanları kutluyorum ve “helal olsun size” diyorum. İyi’ ki sizin gibi bu toplumda idealist, yardımsever ve paylaşımcı insanlar mevcut.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.