Dışişleri’nden bazı ülkelerin seyahat uyarılarına ilişkin açıklama

Dışişleri’nden bazı ülkelerin seyahat uyarılarına ilişkin açıklama

ABONE OL
16:06 - 14/06/2022 16:06
Dışişleri’nden bazı ülkelerin seyahat uyarılarına ilişkin açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Bilgiç, bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayımlamalarına ilişkin “İlgili makamlarımızca terörle mücadeleye ilişkin gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, konuya ilişkin soruya verdiği yazılı yanıtta, son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayımladıklarının görüldüğünü hatırlatarak “Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Bilgiç, terörle mücadelede elde edilen başarılı sonuçların açıkça görüldüğünü kaydetti.

Bilgiç, şöyle devam etti:

“Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.