Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi

Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi

ABONE OL
23:40 - 30/10/2023 23:40
Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Dağıstan’da, İsrail’den gelen bir uçak nedeniyle dün akşam yüzlerce kişi havaalanına akın etti. Rusya’ya bağlı olan bölgede yaşanan olayda Rus polisinin müdahalesi üzerine kalabalık dağıtıldı.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, dün İsrail’den gelen bir uçakla birlikte yüzlerce İsrail karşıtı protestocunun havalimanını basmasının ardından Rus polisinin kontrolü sağladığı ve olayla ilgili 60 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Reuters tarafından bölgenin başkenti Mahaçkale’deki havaalanından elde edilen videolarda, çoğu genç erkeklerden oluşan protestocuların Filistin bayrakları salladıkları, havaalanının cam kapılarını kırdıkları ve tekbir getirdikleri görülüyor.

Dağıstan’daki protestoya Rus polisi müdahale etti.

Olayın ardından yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Dağıstan özerk cumhuriyeti yetkilileri, bölgede güvenlik önlemlerinin arttırıldığını açıkladı.

Rusya havacılık kurumu güvenlik kontrolleri tamamlanıncaya kadar havalimanını uçuşlara kapattığını açıklarken, Rusya İçişleri Bakanlığı da “Şu anda havaalanı tamamen kolluk kuvvetlerinin kontrolü altındadır” açıklamasında bulundu.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti lideri Sergey Melikov, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, olayın yasaların açıkça ihlali anlamına geldiğini belirtti. Dağıstan müftüsü de itidal çağrısında bulundu.

İsrail ise Rus yetkilileri kendi yetki alanlarındaki İsrailliler’i ve Yahudiler’i korumaya çağırdı.

Gazze’de ateşkes isteyen ve iki devletli çözümü destekleyen Rusya, İsrail-Hamas çatışmasında tüm taraflarla teması sürdürmeye çalışıyor. Ancak Rusya’nın son olarak bir Hamas heyetini Moskova’ya davet etmesi İsrailli yetkilileri kızdırdı. İsrail dün Rus büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

VOA tarafından geçilen Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dağıstan’de yüzlerce kişi İsrail’den gelen uçak nedeniyle havaalanına baskın düzenledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.