Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi

Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi

ABONE OL
10:54 - 23/05/2024 10:54
Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhuriyetçi Parti’de başkanlık için Donald Trump’la yarışan son aday Nikki Haley, seçimlerde oyunu Trump’a vereceğini söyledi.

Kampanya süresince Trump’a sert eleştiriler yönelten ancak Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yaptığı başvuruyu Mart ayında geri çeken Haley’in destekçilerinin oylarının, 5 Kasım’da yapılacak genel seçimde Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’a gidebileceği yönünde spekülasyonlar yapılıyordu.

Haley, başkan adaylığı için yaptığı başvuruyu geri çekmiş olsa da, adı oy pusulasında kalmaya devam etmişti. Kampanyasını sona erdirmesine rağmen eyaletlerin ön seçimlerinde rutin olarak oyların yüzde 10’undan fazlasını kazanmaya devam etmişti.

Bu oyların çoğu Trump’tan memnun olmayan Cumhuriyetçiler ve bağımsızlar tarafından kullanılıyordu.

Trump görevdeyken iki yıl boyunca ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak görev yapan Haley, kampanyasını sonlandırmadan önce sadece bir eyalet ve Columbia Bölgesi’ni kazanabilmişti.

Buna rağmen kampanyasının son aylarında Trump’ın karakterine ve yetkinliğine yönelik şiddetli eleştirileri, Haley’i Cumhuriyetçi Parti’nin azalan Trump karşıtı kanadının neferi haline getirmişti.

Haley, adaylıktan çekilmesinden bu yana dün ilk kez, muhafazakâr bir düşünce kuruluşu olan, Washington merkezli Hudson Enstitüsü’nde düzenlenen bir soru-cevap oturumunda kamuoyunun karşısına çıktı.

Nikki Haley, “Trump bu politikalar konusunda mükemmel değil. Bunu pek çok kez açıkça ifade ettim. Ama Biden tam bir felaketti. Bu yüzden oyumu Trump’a vereceğim” dedi.

Haley, kampanyasını sonlandırırken de “Trump’a destek” açıklaması yapmamış ve Trump’a, “destekçilerine ulaşması ve onların oylarını kazanması” çağrısında bulunmuştu. Ve hâlâ da resmi olarak Trump’ı desteklemiş değil.

Eski başkan aday adayı, “Trump, bana oy veren ve beni desteklemeye devam eden milyonlarca insana ulaşıp onların sadece kendisiyle birlikte olacaklarını varsaymak yerine akıllıca davranacaktır” dedi.

Trump’ın kampanyası bu çağrıları genellikle reddetti ve Haley’in destekçilerinin, çoğu kayıtlı Cumhuriyetçi olsa bile, Demokratlar’a oy verme eğiliminde olduğunu iddia etti.

VOA tarafından geçilen Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı Haley, oyunu Trump’a vereceğini söyledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.