Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı

Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı

ABONE OL
12:11 - 01/11/2023 12:11
Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz Hamas’ın yaptırımlarla kapsamlı şekilde hedef alınmasını öngören bir tasarı sundu. Tasarı Hamas üyelerinin ve Hamas’ın operasyonlarına kaynak sağlayan ülkelere yaptırım getirilmesini öngörüyor.

Tasarı, “ABD’nin bilgi sahibi olduğu Hamas üyesi ya da bağlantılı kişilere 15 gün içinde yaptırım getirilmesini, Amerikalı vergi mükelleflerinin parasının Gazze Şeridi’ne gitmesinin engellenmesini, İran’ın gelir elde etmesinin önlenmesini ve Hamas’ın Katar ve Türkiye gibi ülkelerde yurt dışında güvenli liman bulma imkanının engellenmesini” kapsıyor.

“Hamas’a ev sahipliği yapan ülkelerin terörizme destek veren devletler sınıfına girip girmeyeceği değerlendirilsin”

Cumhuriyetçi senatörün sunduğu tasarıda Hamas liderlerine hizmet sağlayan ya da evsahipliği yapan ülkelerin “terörizme destek veren devlet” kategorisine alınıp alınmayacağının değerlendirilmesi ve buna göre yaptırım uygulanması öngörülüyor.

24 sayfalık tasarı bu kapsamda, Hamas liderlerini evsahipliği yapan ve ağırlayan ülkelerle ilgili Biden yönetiminin düzenli bilgilendirme yapmasını talep ediyor.

Cumhuriyetçi senatör tasarıya ilişkin yaptığı açıklamada Biden yönetimini “Hamas’a yarar sağlayacağını bile bile Gazze Şeridi’ne yüz milyonlarca dolar para akıtmakla” suçladı.

Cruz, “ABD her şekilde Hamas’ın kökünün tamamen kazınması için ne kadar süre gerekirse o kadar İsrail’in yanında olmalı. Hamas Yaptırım Tasarısı bu çabanın gerekli bir parçası” dedi.

ABD Maliye Bakanlığı Türkiye ve Katar’da bulunan şirketlere yaptırım açıklamıştı

ABD Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Hamas’ın Gazze ve başka ülkelerde bulunduğu belirtilen 10 üyesi ve maddi destekçilerini hedef alan yaptırım açıklamış, Açıklamada yaptırım getirilen kişi ve şirketlerin bulunduğu ülkeler arasında Türkiye, Sudan, Cezayir ve Katar da sayılmıştı.

Maliye Bakanlığı, Hamas’ın İran’dan aldığı fonların dışında, “küresel yatırım portföyünün” yüz milyonlarca doları bulan malvarlığı üzerinden büyük miktarda gelir elde ettiğini ve bu şirketlerin Sudan, Cezayir, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösterdiğini kaydetmişti.

Açıklamada Türkiye’de bulunduğu belirtilen Amer Kamal Sharif Alshawa’nın Trend GYO ‘nun CEO’su olduğu ve Hamas’ın yatırım portföyü şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı kaydedilmişti.

Maliye Bakanlığı geçtiğimiz Cuma günü de şirketin iki yönetim kurulu üyesi ve bir hissedarını yaptırım listesine almıştı. Şirketse herhangi bir kuruluşa maddi destek sağlamadıklarını belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhuriyetçi senatörden Hamas’a kapsamlı yaptırım tasarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.