“Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor”

“Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor”

ABONE OL
13:28 - 02/12/2023 13:28
“Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi CDC’nin direktörü Mandy Cohen, solunum hastalıklarında Covid-19’un en fazla hastane sevkine ve ölümlere neden olmaya devam ettiğini söyledi.

Cohen’e göre Covid-19 nedeniyle Amerika’da her hafta 1000 kişi yaşamını yitiriyor, 15 bin kişi de hastanelere sevk ediliyor.

Sağlık yetkilileri, ABD’de gribin ivme kazanmakta olduğunu, çocukları ve yaşlıları vurabilen akciğer enfeksiyonlarının da zirvede olabileceğini belirtiyor.

CDC ayrıca iki eyalette çocuklarda görüldüğü belirtilen akciğer iltihabıyla ilgili haberleri de inceliyor.

Bununla birlikte Cohen, durumda herhangi bir olağan dışılığa dair kanıt olmadığını belirtti.

Grip sezonunda yedi eyalet Kasım ayının başlarında yüksek oranda grip benzeri hastalıklar rapor etti.

CDC’nin raporunda ise 11 eyalette yüksek oranda grip benzeri hastalıkların olduğu belirtiliyor. Raporda özellikle güney ve güneybatı eyaletlerde oranın yüksek olduğu kaydediliyor.

Geçen ay solunum yolu enfeksiyonları ülkenin bazı bölgelerinde oldukça yükseldi. Georgia, Teksas ve diğer bazı eyaletlerde hastanelerin acil servisleri nerdeyse doldu.

Solunum yolu enfeksiyonu genelde soğuk algınlığı sonucu ortaya çıksa da bebekler ve yaşlılar için ölümcül olabiliyor.

VOA tarafından geçilen “Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Covid-19 solunum hastalıklarında en ölümcül olmaya devam ediyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.