Çok sayıda yaralı ve ölü var

Çok sayıda yaralı ve ölü var

ABONE OL
21:36 - 03/11/2023 21:36
Çok sayıda yaralı ve ölü var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas yönetimindeki Gazze’deki Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in bugün Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi’nden ayrılarak yaralıları tahliye etmek üzere bölgenin güneyine ilerleyen bir ambulans konvoyunu vurduğunu söyledi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kıdra ise, saldırının Şifa Hastanesi kapısının dışında birden fazla noktada konvoyu hedef aldığını söyledi.

Konvoyun hem hastane kapısında hem de bir kilometre uzaklıktaki Ensar Meydanı’nda hedef alındığını dile getiren sözcü, olayda ölenlerin sayısına ilişkin bir rakam vermedi.

Hamas yönetimindeki El Aksa televizyonu, Sağlık Bakanlığı’nın çok sayıda kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını söylediğini aktardı. Yine Hamas’ın yönettiği El-Şehab televizyonu da çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Sözcü Eşref el-Kıdra, bugün erken saatlerde ambulansların acil tedaviye ihtiyaç duyan kritik yaralı Filistinliler’i kuşatma altındaki Gazze şehrinden Mısır’a doğru götürdüklerini söyledi.

İsrail ordusu saldırıyı doğruladı

İsrail ordusuysa yaptığı açıklamada, uçaklarından birinin, askerlerin savaş bölgesindeki mevzilerine yakın bir Hamas birimi tarafından kullanıldığını değerlendirdiği bir ambulansı vurduğunu bildirdi.

Ordunun açıklamasında, saldırıda çok sayıda Hamas savaşçısının öldürüldüğü ve Hamas’ın savaşçıları ve silahları taşımak için ambulans kullandığına dair bilgilerinin olduğu belirtildi.

Hamas’ı Şifa Hastanesi’nde komuta merkezlerini ve tünel girişlerini gizlemekle suçlayan İsrail, geçen ay tüm sivillere Gazze’nin kuzeyini terk etme emri vermiş, İsrail ordusu da dün bölgeyi kuşatmıştı.

Hamas ve Şifa hastanesi yetkilileri, tesisin militan savaşçılar tarafından üs olarak kullanıldığı iddialarını yalanladı.

Reuters’in doğruladığı, sosyal medyada paylaşılan videoda, şehrin bir caddesinde ışıkları yanıp sönen bir ambulansın yanında kanlar içinde yatan insanlar ve çevredekilerin onlara yardıma koştukları görülüyor.

VOA tarafından geçilen Çok sayıda yaralı ve ölü var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çok sayıda yaralı ve ölü var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çok sayıda yaralı ve ölü var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.