Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı

Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı

ABONE OL
08:43 - 15/01/2024 08:43
Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin, Gazze savaşıyla ilgili uluslararası bir barış konferansı yapılması çağrısında bulunurken, Hamas üç İsrailli rehineyle bir video yayınlayarak, akıbetlerini bugün açıklayacağını duyurdu.

Mısır’da haftasonu temaslarda bulunan ve açıklama yapan
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “iki devletli çözümün uygulanması için belirli bir takvim ve yol haritası oluşturulması ve İsrail-Filistin barış görüşmelerinin derhal yeniden başlatılmasına destek verilmesi” çağrısında bulundu.

Bu arada Hamas dün Gazze’de elinde tuttuğu üç İsrailli rehineyi gösteren bir video yayınladı ve İsrail hükümetini saldırıları durdurmaya ve rehinelerin serbest bırakmaya çağırdı.

26 yaşındaki Noa Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itai Svirsky’nin yer aldığı 37 saniyelik tarihsiz video, ” “Pazartesi günü size onların akıbetini bildireceğiz” ifadesiyle sona eriyor.

Hamas, 7 Ekim’deki saldırılarında 240 kişiyi rehin almıştı. Kasım ayı sonunda 1 hafta süren geçici ateşkes sırasında rehinelerin yarısı serbest bırakılmıştı. Ancak İsrail 132 kişinin hala tutsak olduğunu ve bunlardan 25’inin öldüğünü bildiriyor.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarında 1200’den fazla kişinin öldüğünü açıklamıştı. Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkililerine göre ise Gazze Şeridi’nde şimdiye kadar çoğu çocuk ve kadın 24 bin kişi öldü, 60 binden fazla kişi de yaralandı.

Diğer yandan ABD ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada Yemen’deki Husi militanlarının bulunduğu bölgelerden Güney Kızıldeniz’de görev yapan bir ABD destroyerine doğru ateşlenen bir gemisavar seyir füzesini düşürüldüğünü duyurdu.

Gazze’deki çatışmalar ise sürüyor. İsrail tankları ve uçakları Pazar günü güney ve orta kesimlerindeki hedefleri vurdu. Hamas da Pazar günü sınırdan 40 kilometre uzaklıktaki bir İsrail kasabası olan Aşdod’a bir roket fırlattı. Herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

İsrail çatışmaların süreceği mesajını veriyor. Lübnan sınırında Hizbullah ile karşılıklı ateş de devam ediyor.

VOA tarafından geçilen Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin uluslararası barış konferansı çağrısında bulunurken, Hamas üç rehineyle ilgili video yayınladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.