“Çifte Vatandaşlık ve Anadil Dersleri için çalışacağım”

“Çifte Vatandaşlık ve Anadil Dersleri için çalışacağım”

ABONE OL
22:26 - 12/05/2022 22:26
“Çifte Vatandaşlık ve Anadil Dersleri için çalışacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SPD’nin Recklinghausen milletvekili adayı Anna Teresa Kavena; “Ben Polonya kökenli bir göçmenim. Çifte vatandaşlığı, yerel seçimlere katılma hakkını ve anadili derslerini sonuna kadar savunacağım.”

KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici; “15 Mayıs’ta Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde SPD’nin ağırlıkta olduğu bir hükümetin kurulması, çifte vatandaşlığın önünü açacaktır. Yurttaşlarımızı oy kullanmaya çağırıyorum.”

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi seçimleri göçmenlerin eşit haklara ve çifte vatandaşlığa kavuşmaları için belirleyici olacak. SPD’nin Recklinghausen milletvekili adayı Anna Teresa Kavena yurttaşlarımıza seslenerek;

“Ben Polonya kökenli bir göçmenim. Eşim Çek Cumhuriyeti’nden geldiği için seçimlerde oy kullanamıyor. Alman okullarında kendi anadilimde ders görmedim. Bunun acısını çekiyorum. Anadili bir zenginliktir. Toplumumuzun çokdilli insanlara gereksinimi vardır; bu yüzden desteklenmelidir. Çifte vatandaşlık, yerel seçimlere katılma hakkı ve anadili dersleri için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Çifte vatandaşlığın kabul edilmesiyle göçmen sorunlarının siyasi partiler tarafından dikkate alınacağını  ve çözümünün kolaylaşacağını belirten KRV- Secim Hakkı Girişimi Bahattin Gemici; yasanın Federal Mecliste kabul edildikten sonra Eyaletler Meclisine (Bundesrat) gönderileceğini ve burada onaylanacağını söyledi. Eğitimci- yazar Bahattin Gemici şu görüşlere yer verdi:

“Çifte vatandaşlık yasa teklifi Federal Meclisten geçse bile, koalisyon partilerinin Eyaletler Meclisinde (Bundesrat) çoğunluğu olmadığı için  yürürlüğe giremeyecek. Eyaletler Meclisinde sandalye sayısının olumlu yönde değişmesi, Kuzey Ren Vestfalya’da SPD ağırlıklı bir hükümetin kurulmasıyla mümkün olacaktır. KRV‘den oraya gidecek olan 6 temsilci durumu değiştirecektir. Oy hakkı olan tüm yurttaşlarımızı 15 Mayıs’ta yapılacak olan eyalet seçimlerine katılmaya ve SPD’ye oy vermeye çağırıyoruz.”

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.