California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı?

California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı?

ABONE OL
10:33 - 02/05/2024 10:33
California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde (UCLA) Filistin’e destek protestosu sürüyor.

Uluslararası haber ajansları, üniversitede devam eden protestoyu canlı verirken, yüzlerce polisin öğrencilerin kamp kurduğu alanı boşaltmaya hazırlandığını aktarıyor.

Ajanslar, polisin kampüse konuşlandığını ve bazı protestocuların baret, gözlük ve maske taktığının görüldüğünü bildiriyor. Canlı görüntülerde öğrenciler kampüste otururken ve ellerinde Filistin bayraklarıyla “Filistin’e özgürlük” gibi çeşitli sloganlar atarken görülüyor.

California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı dikkat çekerken, uluslararası ajanslar protesto alanını canlı veriyor.

Polis, eylemcilere alanı boşaltmaları, aksi halde gözaltına alınacakları uyarısında bulundu.

Protestoyu desteklemek için UCLA’e geldiğini söyleyen Ray Wiliani adlı protestocu, “Artık yeter, tepkimizi göstermemiz gerekiyor” dedi.

UCLA’de dersler, Salı gecesi geç saatlerde kamp sakinleri ile çadır kente sopa ve direklerle saldıran bir grup maskeli karşıt gösterici arasında yaşanan şiddetli çatışmanın ardından bir günlüğüne iptal etmişti.

ABD genelinde birçok üniversitede Filistin yanlısı protestolar sürerken, New York’taki Columbia Üniversitesi’nde de önceki akşam polis müdahalesi olmuştu. Polis, yönetim binasını işgal eden eylemcileri binadan çıkarmış ve onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

ABD üniversitelerinde geçen ay başlayan Filistin yanlısı protestolarda, birçok okulda kamplar kuruldu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, polisin Columbia ve New York City Üniversitelerinde yaklaşık 300 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Protestolarda öğrenciler, Gazze’deki savaşın son bulması çağrısında bulunarak, ABD yönetiminden İsrail’e desteğe son vermesini talep ediyor. Bazı üniversitelerde polis müdahaleleri yaşanırken, bazılarında ise eylemciler ile okul yönetimleri anlaşıyor.

Associated Press haber ajansı, 18 Nisan’dan bu yana ABD’deki 30 üniversitede 1600’den fazla kişinin gözaltına alındığını aktardı. Ülke çapındaki kampüs gösterileri, 17 Nisan’da Columbia Üniversitesi’nde başlamıştı.

VOA tarafından geçilen California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan California Üniversitesi’nde yoğun polis varlığı: Müdahale olacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.