Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı

Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı

ABONE OL
23:10 - 06/02/2024 23:10
Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis noktasına yapılan saldırı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün, 25 adrese operasyon düzenlendiğini belirterek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ali Yerlikaya düzenlediği basın toplantısında, “Bir vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz, 3 vatandaşımız yaralandı ve tedavileri devam ediyor” dedi.

“2 terörist etkisiz hale getirildi”

Saldırının 6 Şubat depreminin yıldönümünde yapıldığını hatırlatan Yerlikaya, “Milletimize ihanet edenleri kazdıkları kuyularda boğmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyoruz; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Saldırı sonrası operasyonların devam ettiğini söyleyen Yerlikaya, “İçişleri Bakanlığı olarak 1 Haziran 2023’ten, 6 Şubat 2024’e kadar, terör örgütlerine 335 operasyon düzenlemişiz. Bu operasyonlarda 260 DHKP-C’li terörist gözaltına alınmış, bunlardan 30 tutuklu, 137 adli kontrol ve 6’sı da etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis noktasına yapılan saldırıda, 2 saldırgan öldürülürken 3’ü polis memuru, 6 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya platformundan olayla ilgili yaptığı ilk paylaşımda, “Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına, saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın, 1’i erkek, 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır” diye yazdı.

Yerlikaya daha sonra yaptığı ikinci paylaşımda ise saldırının bir terör saldırısı girişimi olduğunu belirterek “Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis, 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından, olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çağlayan Adliyesi saldırısı sonrası 25 adrese operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.