BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı

BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı

ABONE OL
18:54 - 16/02/2024 18:54
BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Saldırıların sürdüğü, yardımların kesildiği, sağlık sisteminin çöktüğü ve kışın bastırdığı Gazze’de 2,2 milyon Filistinli insanlık dışı koşullarla karşı karşıya.

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları açlığın arttığını, kıtlığın ufukta göründüğünü, yetersiz beslenme oranlarının yükseldiğini ve hastalıkların hızla yayıldığını bildiriyor.

Evler, hastaneler, okullar, su ve sanitasyon tesisleri de dahil sivil altyapının %70’inden fazlasının yıkıldığı ya da ciddi şekilde hasar gördüğü Gazze’de nüfusun yaklaşık %90’ı zorla yerinden edildi.

Gazze nüfusunun yarısı daha fazla saldırı korkusuyla Refah’a sıkışmış durumda, birçoğu birden fazla kez yerlerinden edilmiş ve sefil koşullarda yaşıyor.

Su, hijyen, tuvalet ve mahremiyete erişimin yetersiz kaldığı Gazze’de menstrüel hijyen ürünlerine de sınırlı erişimi olan 690 binden fazla adet gören kadın ve ergenlik çağındaki kız çocuğu bulunuyor.

Bu durum, onları üreme ve idrar yolu enfeksiyonlarının yanısıra yerel pazarlarda çocuk giysileri, çocuk bezleri ve hijyenik pedler gibi temel ihtiyaç maddelerinin bulunmaması ve artan fiyatlar nedeniyle sömürü ve istismar riskiyle de karşı karşıya bırakıyor.

Birçoğu yetersiz beslenen emziren anneler, yeni doğan bebeklerini emzirmek için hijyenik ve özel alanlardan yoksun.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), işbirliği içinde olduğu Kültür ve Özgür Düşünce Derneği (CFTA) aracılığıyla, yerlerinden edilen Filistinliler’in sığındığı bölgelerdeki kadınlara nakit desteğinin yanısıra hijyenik ped sağlıyor.

UNFPA’nın açıklamalarına göre, İsrail’in Hamas hedeflerini vurma gerekçesiyle Gazze’de saldırılarını başlatmasından bu yana UNFPA ve CFTA Gazzeli kadınlara 2000 adet hijyenik ped ulaştırdı.

UNFPA ayrıca, çatışmaların başlamasından beri, binlerce adet sağlığı yönetimi, aile hijyeni ve ergen saygınlığı kitinin yanısıra, Gazzeli kadınlara ayrılan nakit fonundan hamile ve emziren kadınlar da hassas durumdaki kadınların yararlanmasını sağladı.

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet riski altındaki binlerce kadına sunulan psiko-sosyal destek ve sağlık, korunma ve sığınma evlerinde hijyen konularıyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları da UNFPA’nın Gazzeli kadınlara ulaştırdığı hizmetler arasında.

Genç gönüllülerin de yardımıyla özellikle psiko-sosyal destek hizmetinin kolaylıkla verilebildiği belirtiliyor ancak uzmanlar bu müdahaleleri, Gazze’deki mevcut insani kriz karşısında “okyanusta sadece bir damla” olarak yorumluyor.

Yardım kuruluşları ve hak savunucuları, yaşanan acıların durdurulması ve insani yardım görevlilerinin çaresiz durumdaki insanlara ulaşmasını sağlamak için insani ateşkes çağrısı yapıyor.

VOA tarafından geçilen BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM Nüfus Fonu Gazzeli kadınlara ve ergen kız çocuklarına binlerce hijyenik ped ulaştırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.