BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek

BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek

ABONE OL
12:26 - 18/10/2023 12:26
BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün, Brezilya tarafından hazırlanan ve Gazze Şeridi’ne insani yardım girişine izin verilmesi çağrısında bulunulan karar tasarısını oylayacak.

Güvenlik Konseyi’nde bugün ayrıca, Gazze’de dün yaşanan hastane saldırısı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’nın talebi üzerine görüşülecek.

15 üyeli konseyin Brezilya’nın hazırladığı taslağı önceki gün oylaması bekleniyordu ancak müzakerelere daha fazla zaman tanımak için oylama ertelendi. Taslak metinde İsrail’e Gazze’deki sivillerin Filistin bölgesinin güneyine taşınması yönündeki emrini iptal etmesi çağrısında bulunuluyor.

Hamas’ın saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik yoğun hava operasyonunu sürdüren İsrail, Gazze’de yaşayan nüfusun güneye gitmesini istemişti.

Brezilya’nın taslağı, Pazartesi günü yapılan oylamada kabul edilmeyen Rus metninin daha ayrıntılı bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Tasarıda ateşkes çağrısı yapmak yerine, Gazze’ye yardım erişimine izin vermek için çatışmaya ara verilmesi çağrısında bulunuluyor.

Filistin’in BM elçisi Riyad Mansur dün Gazze’deki hastane saldırısını “katliam” olarak niteleyerek, saldırıdan İsrail güçlerini sorumlu tutmuş ve derhal ateşkes çağrısında bulunmuştu. İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise Filistinli İslami Cihad militan grubunu suçlayan bir açıklama yapmıştı.

VOA tarafından geçilen BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM Güvenlik Konseyi bugün Gazze’yi görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.