BİZİM DİLİMİZ

ABONE OL
14:28 - 27/12/2023 14:28
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Değerli dostlar! “Dilimiz sevdamız” diyerek merhaba demek istiyorum. Yaklaşık 40 gündür yoğun bir hazırlık içerisindeydim. Nihayet bugün -her ne kadar bazı eksiklikler olsa da- hazırladığım sayfayla karşınıza çıkmaya karar verdim.

Beni tanıyanlar sanırım hatırlayacaklardır 4-5 yıl öncesine kadar www.dilimiz.com adlı sayfamızda Türkçemiz için yoğun bir çalışma içerisindeydik. Değerli katılımcıların desteğiyle dilimiz adına çok başarılı ve verimli çalışmalar gerçekleştirdik. Fakat daha sonra maalesef bu sayfaları ve içeriklerinin tamamını çaldırdık, kaybettik. Bu konuyu ayrıntılarıyla yeni sayfamızda “İletişim-Biz Kimiz-Dünden Bugüne” başlığı altında açıklamaya çalıştım. Bu nedenle burada daha fazla üstünde durmak istemiyorum.

Uzun bir aradan sonra bu sevda alevinin durmadan harlanmasıyla yeniden siz değerli dilini seven, Türkçe sevdalısı dostlarla yine bir arada olmaya karar verdim. Bu doğrultuda yeni sayfamızı oluşturmaya çalıştım.

BİZİM DİLİMİZ adlı www.bizimdilimiz.com sayfası, eskiden olduğu gibi yine dilini, kültürünü, tarihini, edebiyatını sevenlerin buluşma noktası olacaktır diye umut ediyorum.

Sayfanın tasarımı ve uygulamarı ile ilgili tüm çalışmaları ve tek başıma gerçekleştirdim dolayısıyla tüm sorumluluk bana aittir. Yorucu bir dönemdi. Fakat zevkle yaptığımı sanırım tahmin edersiniz. Usta bir tasarımcı olmadığımdan bazı içerik kodlamalarında aciz kaldım. Bu nedenle kimi sayfalarda sistem dilinden kaynaklanan İngilizce sözcüklerin (“Log in” gibi) sırıtacağını göreceksiniz. Bu çelişkiden dolayı bağışlamanızı rica ediyorum. Umarım kısa zamanda halledebilirim.

Şu an için sayfaları örneklemek adına yerleştirmeye çalıştım. Sizden gelecek, özellikle kendi eser ve görüşlerinizi yansıtan eklemelerle gerçek değerine ulaşacaktır diye umuyorum.

Göreceğiniz gibi sayfamız iki bölümden oluşmaktadır. ANA SAYFA ve ona bağlı bölümlerdeki bilimsel makaleler vb paylaşımlardan oluşan birinci bölüm ve YAZIŞMALIK adlı ikinci bölüm. Yazışmalık daha önceden de olduğu gibi tartışma, paylaşma, soru-cevap alanlarından oluşmaktadır. Sayfamızın içeriği doğrultusunda her türlü konuya açıktır. Amaç bilmediklerimizi bilenler sormak, bildiklerimizi paylaşmak olacaktır. Daha önceki deneyimlerimizden bildiğimiz ve uyguladığımız üzre 7’den 70’ e herkese, her kesime açık olacaktır. Bilimin küçüğü, büyüğü olmaz. “Nokta nereye konulur?” diye soran bile bize onur verir. Bizim yerimiz “Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.” diyenlerin yanıdır. Bu ilke doğrultusunda saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde gerçekleşecek paylaşımlar kesinlikle yine dev bir bilgi dağarcığı oluşturacaktır.

Paylaşımlarda bulunabilmek için haliyle üye girişi, kayıt olmak gerekecektir. Bu bir defa olup her iki bölüm için de geçerli olacaktır. Sadece takipçi olsanız bile destek vermek adına üye olmanızı özellikle rica edeceğim.

Dil sevdalısı tüm gönül dostlarına hayırlı olması dileklerimle.

Birimiz hepimiz, hepimiz dilimiz için.

Tahsin MELAN

YENİ ÜYELİK için ana sayfanın altındaki bölümde (1. resim ve 1 numaralı bölüm) üstünde “Yeni Üyelik” yazan seçkeyi tıklamanız sizi 2 resimdeki ilgili bölüme yönlendirecektir.

Ya da doğrudan YAZIŞMALIK bölümüne girip oradan “Yeni Üyelik” seçkesini tıklamanız yeterli olacak, aynı sayfa açılacaktır. Sonrasında gerekli bilgileri girmenizle işlem tamamlanacaktır. Güvenilir dostların katılımı nedeniyle şimdilik işlem sonunda herhangi bir onay falan gerekmeyecektir. “Üye Girişi”ni tıkladığınızda sayfalar kullanımınıza açılmış olacaktır.
*******
Daha sonra geldiğinizde eğer sayfalardan çıkmışsanız ana sayfanın altındaki 2 numaralı bölümden “Üye Girişi (Kayıtlı Üyeler için) rahatça giriş yapabilirsiniz. Ya da yine YAZIŞMALIK üzerinden GİRİŞ seçkesini tıklamanız yeterli olacaktır. Her iki seçenek de tüm sayfalar için geçerli olmaktadır.

Kolay gelsin dileklerimle tekrar teşekkürlerimi sunuyorum

Önemli rica: Kayıtlarda gerçek adımızı kullanmamız güvenilirliğimizin göstergesi olacaktır. Mümkünse buna uyalım derim.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.