BİR YILDIZ DAHA KAYDI

ABONE OL
00:15 - 14/02/2024 00:15
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk Gazeteci -haberci yazar-şair- düşünür aydın kişiliği ve sosyal kültürel çalışmaları ile ünlü Toplum Gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Canbolat 22.03.1957 de Tarsus’ta doğdu.

1980lerde okumak için Almanya’ya geldi.

Evli ve bir kız babası.

1982` de milliyet gazetesinde çalışmaya başladı ve yöneticilik pozisyoncudayken oradan ayrılıp 1983 de kendi Gazetesi Toplum’u aylık yerel haberler ve makaleler ile halka ücretsiz dağıttırdı.

WDR ve TRT yayınlarına muhabirlik yaparak sade kibar akıcı Türkçesi iyi yorum ve haberleri ile Avrupalı Türklere örnek oldu. Yaşadığı şehir Langen/Hessen eyaletinde Türk Halk Danslar festivalini organize ederek büyük ilgi topladı ses getirdi. 26. THD Festivalinin hazırlık çalışmalarını yapıyordu.

11 Şubat 2024 Pazar günkü Frankfurt karnaval gösterilerine katılan Mehmet Canbolat başka bir toplantıya giderken yolda kalp krizi geçirerek yolda yan şeritte arabasını çekmiş vaziyette yaşama veda etmiş halde bulundu.

11 Şubat’ta iki acıyı yaşadım 2006 da kız kardeşim trafik kazasında vefat etmişti…!

***

Avrupalı Türkler aydın üretken yardım sever sağlam kalem Sosyal Demokrat siyasi düşüncesinde dik duruşuyla örnek bir gazetecilik ve yayıncılık sergiledi.

Edebiyata verdiği önemi yazdığı roman ve öyküleri okuma ve şiir geceleri de düzenleyen Mehmet Canbolat. Abdülcambaz lakabıyla tanınan dünyanın en yaşlı ve ünlü Karikatürist Turhan Selçuk’un iki defa Frankfurt ve Offenbach’ta resim sergisini düzenledi.

Avrupalı Türk toplumu derneklerinin düzenlediği önemli etkinlik ve konferanslarına destek olup haberlerini yaptı yayınladı.

Langen ile Tarsus’u kardeş şehir yaptı. Frankfurt’un Eskişehir ile kardeş şehir olmasına büyük katkı sağladı.

***

Serbest Finans Danışmanı olarak 7 yıl düzenli aylık reklam verdiğim ve reklamın içeriğini kendim Toplum Gazetesinde yayınlanması için hazırlamıştım.

E-posta gönderdim reklam yayına girmeden telefonla beni aradı.
—‘ Çok etkileyici iki sözcükle slogan gibi sözleriyle beni çocuklar gibi sevindirmişti gerçekten reklam çok iyi tuttu.
“Arayın görüşelim”
Sevgili Mehmet Bey artık arayıp görüşemeyeceğiz. O esprili sohbetleri de yapamayacağız. Yolun açık olsun güle güle ışıklar içinde uyu.

İşte yaşam bu kadar kısa. 12 ye 5 kala gibi kimseye önyargılı bakıp hor görmeden, kırmadan dökmeden, saygı ve sevgi içinde hoşgörüyle yaşam dileğimle geride kalanlara Canbolat ailesine seven dostlara sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Cenaze törenin 20 Şubat 2024 saat 10⁰⁰ da yer: Stadthalle Langen Cenaze defni saat 14⁰⁰ de Langen mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Necati Aydın

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.