Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı 

Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı 

ABONE OL
11:18 - 24/08/2022 11:18
Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden’ı onaylayan Amerikalılar’ın oranı Haziran ayı başından bu yana en yüksek seviye olan yüzde 41’e yükseldi.

Reuters/Ipsos anketine göre, Başkan Joe Biden’ın halk tarafından onaylanma oranındaki bu artış, Demokrat Parti’nin bir dizi yasama zaferinin ardından yaşandı.

Ülke çapında yapılan iki günlük anket, Amerikalılar’ın yüzde 41’inin Biden’ın görev performansını onayladığını ortaya koydu. Böylece Biden’ı onaylayanların oranı Haziran başından beri ilk kez yüzde 40’ın üzerine çıktı.

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında yapılan dörder haftalık anketlerde Biden’ın yüzde 36’lık en düşük onay oranı, popülaritesi 2017 yılı Aralık ayında yüzde 33 ile dibe vuran selefi Donald Trump’ın en düşük seviyelerine rakip olmuştu.

Son beş haftanın dördündeyse Biden’ın puanı, Demokratlar’ın kontrolundaki Kongre’nin iklim değişikliğiyle mücadele, ilaç fiyatlarını düşürme ve ABD’yi, Çin’in bilim ve teknoloji çabalarına karşı daha rekabetçi hale getirmeyi amaçlayan bir dizi yasayı geçirmesiyle yükseldi.

Demokratlar’ın 8 Kasım seçimlerinde ABD Temsilciler Meclisi’nin kontrolunu kaybetmesi bekleniyor ancak tahminler Senato’nun kontrolunu elinde tutma ihtimallerinin daha yüksek olduğu yönünde. Cumhuriyetçi Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell ise bu hafta Cumhuriyetçiler’e kontrolu geri almak için yalnızca yüzde 50 şans verdi.

Yalnızca Temsilciler Meclisi’nin kontroluna sahip olsalar bile, Cumhuriyetçiler Biden’ın yasama gündemini durdurabilir ve siyasi olarak zarar verebilecek soruşturmalar başlatabilir.

Bu haftanın anketi, Temmuz başında yüzde 69 olan Biden’ı onaylayan Demokratlar’ın oranının yüzde 78’e çıktığını ortaya koydu.

Cumhuriyetçiler’in yalnızca yüzde 12’si Biden’ı onaylarken, bu oran son haftalarda büyük ölçüde sabit kaldı.

Amerikalılar enflasyonla ve COVID-19 sağlık krizinin olumsuz etkilediği ekonomiyle boğuşurken, Biden’ın genel onay notu geçen yılın Ağustos ayından bu yana yüzde 50’nin altında.

Enflasyon, benzin fiyatlarının rekor seviyelerden düşmesiyle birlikte bazı gevşeme işaretleri gösterdi.

Amerika genelinde İngilizce dilinde ve çevrimiçi olarak düzenlenen son Reuters/Ipsos anketine 458 Demokrat ve 379 Cumhuriyetçi olmak üzere bin 5 yetişkin katıldı.

VOA tarafından geçilen Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’a Destek Bu Yazın En Yüksek Seviyesine Çıktı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.