Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları

Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları

ABONE OL
13:55 - 13/03/2024 13:55
Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, partilerinin Salı günüdün bazı eyaletlerde yapılan ön seçimlerini kazanarak gerekli delege sayısına ulaştılar.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için 1968 delegeye sahip olmak gerekiyor.

Başkan Biden Georgia, Mississippi, Washington eyaletleri ve Kuzey Mariana Adaları’nda yapılan ön seçimlerle birlikte gerekli delege sayısını aşarak Demokrat Parti’nin Kasım ayındaki seçimde resmen başkan adayı oldu.

Biden’ın, partisinin başkan adaylığını garantilemesinden birkaç saat sonra da eski Başkan Donald Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olduğu kesinleşti.

Georgia da dahil Hawai, Mississippi ve Washington eyaletlerinde yapılan ön seçimlerle Trump partisinin başkan adaylığı için gerekli 1215 delege sayısını aştı.

Bu gelişmeyle Trump Cumhuriyetçi Parti’nin resmen başkan adayı oldu.

Biden partisinin başkan adaylığını kesinleştirmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Seçmenlerin artık bu ülkenin geleceği için bir seçim yapması seçeneği var. Demokrasimizi koruyacak mıyız ya da başkalarının onu alaşağı etmesine izin mi vereceğiz? Özgürlüklerimizi yeniden canlandıracak mıyız ya da aşırıcıların onları ortadan kaldırmasına müsaade mi edeceğiz?” ifadelerini kullandı.

Trump sosyal medyada yayınladığı video mesajında kutlayacak zaman olmadığını belirtti ve Biden’ı eleştirdi.

Biden’ı Amerikan tarihindeki en kötü başkan olarak niteleyen Trump, “Sınırlarımızı kapatacağız. Ve ekonomimizi dünyada gelmiş geçmiş en iyi ekonomi yapacağız” dedi.

Aslında iki isim de Salı günü dünkü ön seçimler öncesinde dikkatlerini 5 Kasım’daki seçime odaklamıştı.

Georgia’da Cumartesi günü seçim kampanyası yürüttüler ve birbirlerini suçladılar.

ABD tarihinde yaklaşık 70 yıl sonra ilk defa iki isim bir kez daha başkanlık yarışında karşı karşıya gelecek.

Ülke genelinde yapılan anketler Amerikalılar’ın iki ismin yeniden adaylığına pek de sıcak bakmadığını ortaya koyuyordu.

Trump dört ayrı davada 91 suçlamayla karşı karşıya.

Başkan Biden’ın da yaşı seçim sürecinde sürekli gündemde.

En son 1956 yılında Cumhuriyetçi Başkan Dwight Eisenhower, Demokrat Parti’den eski Illinois Valisi Adlai Stevenson’ı ikinci kez mağlup etmişti.

VOA tarafından geçilen Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ve Trump artık partilerinin resmen başkan adayları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.