“Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek” 

“Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek” 

ABONE OL
10:39 - 26/02/2021 10:39
“Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’le çok kısa bir süre içinde telefonla görüşeceğini bildirdi.

Amerika dün de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018 yılında İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili istihbarat raporunu bugün açıklayacağını bildirmişti.

Rapor henüz açıklanmadı ancak, bazı kaynaklar raporda Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı cinayetine onay verdiği bilgisinin yer alacağını söylüyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında telefon görüşmesinin ne zaman olacağı konusunda net bilgi vermedi. Yönetimin ilişkileri yeniden dengelemeyi amaçladığını kaydeden Psaki, “Bazı alanlarda kaygılarımızı dile getireceğiz ancak bölgede karşılaştıkları tehditler doğrultusunda birlikte çalışacağımız alanlar da olacak’’ diye konuştu.Psaki, Suudi Arabistan’la ilgili bir dizi adımın masada olduğunu belirtti.

Psaki dünkü basın toplantısında Biden’ın Suudi Kral’la görüşmesine Veliaht Prens’in katılıp-katılmayacağını bilmediğini belirtmişti. Veliaht Prens, Suudi Arabistan’ın fiili lideri olarak görülüyor ve babasının ardından tahta oturması bekleniyor.

Eski Başkan Donald Trump, 85 yaşındaki Suudi Kralı yerine, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin arkasında olduğundan şüphelenilen Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la yakın ilişkiler kurmuştu.

Ancak Muhammed bin Selman’ın itibarı, Kaşıkçı’nın 2018’de kendisine yakın olduğu belirtilen güvenlik personeli tarafından öldürülmesiyle sarsılmıştı.

Psaki yine dünkü açıklamasında Biden’ın insan hakları ihlalleri, ifade ya da basın özgürlüğünün eksikliği gibi kaygıları olduğunda bunları açıkça dile getireceğini belirtmişti.

Kaşıkçı cinayeti raporunun, ABD-Suudi Arabistan ilişkilerini daha karmaşık hale getirebileceği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen “Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Biden Suudi Arabistan Kralı ile Telefonda Görüşecek”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.