Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da

Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da

ABONE OL
11:54 - 12/11/2022 11:54
Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, güneydoğu Asya ülke liderleri ülke liderlerinin biraraya geldiği ASEAN zirvesine katılmak üzere Kamboçya’da. Biden haftasonu gerçekleşecek zirvede bölge ülke liderleriyle Çin ve batılı ülkeler arasındaki ilişkileri ve tartışmalı konuları masaya yatıracak.

Kamboçya’nın ev sahipliği yaptığı ve yılda bir kez düzenlenen zirveye ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumo Kishida ve Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de katılıyor. Bu üç liderin zirvenin yanısıra ayrıca üçlü bir görüşme de yapacakları açıklandı.

Çin Başbakanı Li Keqiang ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol da ASEAN ülkelerinin liderleriyle dün biraraya geldi.

Zirvede ABD Başkanı Biden’ın özellikle güvenlik konusu ve Güney Çin Denizi’ndeki tartışmalı konular üzerinde durması bekleniyor.

Bir önceki ABD Başkanı Donald Trump başkanlık dönemi boyunca Asya bölgesindeki liderler zirvesinin hiç birine katılmamıştı. Biden bu anlamda da zirveye katılımının önemli olduğu belirtilirken ASEAN zirvesinden çok etkili kararların çıkmasının beklenmediğine de vurgu yapılıyor.

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları da Zirvede

Zirve kapsamındaki bazı toplantılara Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katılacağı biliniyor. Benzer şekilde ASEAN ülkeleriyle ticaret ve işbirliği anlaşması imzalayan Ukrayna’nın da Dışişleri Bakanı Kuleba da zirvenin katılımcılarından biri olacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba

Zirvede iki dışişleri bakanının biraraya gelerek görüşmesi beklenmiyor. Ancak Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’nın ASEAN ülkesi liderlerine Rusya’nın daha sert şekilde kınanması çağrısında bulunacağı belirtiliyor.

Kuleba, zirve öncesinde düzenlenen basın toplantısında bölge ülkelerinden özellikle tahıl ihracatı konusunda Rusya’nın engeller çıkarmaması konusunda Rusya’ya baskıların arttırılmasını isteyeceğini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ASEAN Zirvesi İçin Kamboçya’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.