Berlin`deki solistler geçidi muhteşem oldu

Berlin`deki solistler geçidi muhteşem oldu

ABONE OL
23:26 - 08/08/2019 23:26
Berlin`deki solistler geçidi muhteşem oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gecenin sunuculuğun Rahşan Karabulut üstlendi. Salonu dolduran müzik severlere harika bir gece yaşattılar.

Berlin Türk Cemaati Başkanı Selçuk Demirci, konser öncesi yaptığı kısa konuşmasında “Gurbet elde bir kültürü yaşatmak adına yapılan bu çalışmayı destekleyen sizleri tebrik ediyorum. Toplumumuz açısından çok önemli bir husus. Özellikle Türk Sanat Müziğimizin toplumumuzda önemli bir yeri vardır. Yaşattıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Atze Musiktheater salonunda gerçekleştirilen Bahar Konseyi’nde sahne alan konuk sanatçı Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği ses sanatçısı Songül Özlev ve eşi Şükrü Hakan Özlev Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini seslendirirken adeta geceye renk kattılar.

Türk Sanat Müziği Dernek ve koro Başkanı Fatma Akarsu ve Koro şefi Alaeddin Demirliler, yönetimindeki müzik şöleninde konserin birinci bölümünde Hicâz eserler, ikinci bölümde, Uşşak Makamında eserler seslendirildi.

Konser süresince solist, korist ve sazendeler Berlinli müzik severlere çok güzel bir gece yaşatırken, solistlerin seslendirdikleri eserler arasında “Alın Yazımsın”, “Söyleyin Yıldızlar”, “Hadi Gel Barışalım”, “Yüreğimde İnce Sızı”, “Aşkımız Ne Güzeldi”, 2Derdimden Anlayan Yok”, “Bir Fincan Kahve”, “Odasın Girdim Fincan Elinde”, gibi daha birçok eserleri seslendirdiler.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.