Berlin`de, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anıldı

Berlin`de, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anıldı

ABONE OL
00:37 - 19/03/2023 00:37
Berlin`de, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Türkiye`nin Berlin Büyükelçiliği’nde vatandaşların da katılımıyla anma programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam eden programda, Türk Milleti’nin Atatürk’ün önderliğindeki istiklal mücadelesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında Silahlı Kuvvetler Ataşeliği ile Eğitim Müşavirliği tarafından hazırlanan sunum ve gösterimler yer aldı.

Programda ayrıca, Türkiye`de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar da anıldı. Almanya Türk toplumunun, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk eşgüdümünde depremzedelere ve depremden etkilenen bölgelere yönelik yardım seferberliğinin önemi vurgulandı.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen konuşmasında, Türk Milleti’nin Çanakkale’de istiklal ve vatan uğruna verdiği destansı mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşlediğini; Milli Şairimiz Ersoy’un da bu bağımsızlık şuurundan aldığı güç ve ilhamla İstiklal Marşımızı yazdığını vurguladı.

Büyükelçi Şen, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!” dedi.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.