Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu'nun asistleriyle kazandı

Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu'nun asistleriyle kazandı

ABONE OL
18:55 - 16/06/2019 18:55
Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu'nun asistleriyle kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu’nun asistleriyle kazandı

Almanya Birinci Futbol Ligi’ndeki (Bundesliga) 6. hafta karşılaşmasında Bayer Leverkusen, sahasında Borussia Dortmund’u 2-0 mağlup etti.

BayArena’da oynanan ve 30 bin 210 seyircinin izlediği karşılaşmada Bayer Leverkusen 10. dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında iyi yükselen Admir Mehmedi’nin kafa golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Çekişmeli geçen ikinci  yarıda ev sahibi ekibin 79. dakikada soldan geliştirdiği atakta Hakan Çalhanoğlu’nun ortasında Chicharito topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı.

Borussia Dortmund, son bölümde yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamayınca karşılaşma Bayer Leverkusen’in 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Kırmızı-siyahlılarda, müsabakaya ilk 11’de başlayan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak 90 dakika forma giydi.
Dortmund ekibinde ise milli futbolcu Emre Mor, ikinci yarıda Christian Pulisic’in yerine oyuna dahil oldu. 

Sarı-siyahlı takımda görev yapan diğer milli oyuncu Nuri Şahin, bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroda yer alsa da oynama şansı bulamadı.

Bu galibiyetle Bayer Leverkusen, puanını 10’a çıkardı. Ligde ikinci mağlubiyetini yaşayan Borussia Dortmund ise 12 puanda kaldı.

Bundesliga’da gelecek hafta Bayer Leverkusen, deplasmanda Werder Bremen ile karşılaşacak. Borussia Dortmund ise Hertha Berlin’i konuk edecek.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 6. haftasında Bayern Münih, sahasında Köln ile 1-1 berabere kaldı ve bu sezon ilk kez puan kaybetti.

Bayern Münih

Bayern Münih, Allianz Arena’da oynanan karşılaşmada ligde mağlubiyeti bulunmayan takımlardan Köln ile karşılaştı.
Bavyera temsilcisi, 40. dakikada Joshua Kimmich’in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatsa da Anthony Modeste’nin 63. dakikadaki golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Bu sonuçla Bayern Münih, puanını 16’ya çıkardı. Bundesliga’da haftanın sürpriz skorlarından birine imza atan Köln ise puanını 12’ye yükseltti.

Ligde gelecek hafta Bayern Münih deplasmanda Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak. Köln ise Ingolstadt’ı konuk edecek.
Bundesliga’da günün diğer maçında milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün forma giydiği Freiburg, evinde Eintracht Frankfurt’u 4. dakikada Vincenzo Grifo’nun golüyle 1-0 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımı’nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosunda da yer alan 20 yaşındaki Çağlar, mücadelede 90 dakika sahada kaldı.

Ligde mağlubiyeti bulunmayan takımlardan Hoffenheim, deplasmanda Ingolstadt’ı 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin gollerini 11. dakikada Sandro Wagner ve 35. dakikada Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay kaydederken, Ingolstadt’ın tek golü 90+5. dakikada penaltıdan Lukas Hinterseer’den geldi.

Birer galibiyeti bulunan takımlardan Darmstadt 98, konuk ettiği Werder Bremen ile 2-2 berabere kaldı.

 Ev sahibi ekibin gollerini 19. ve 73. dakikalarda Antonio Colak atarken, Werder Bremen bu gollere 51. dakikada Lamine Sane ve 67. dakikada Serge Gnabry ile karşılık verdi. Darmstadt’ın Türk asıllı oyuncusu Aytaç Sulu, karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Hertha Berlin ise ligde galibiyeti bulunmayan Hamburg’u 2-0 yendi. Başkent temsilcisine, sahasında 3 puanı getiren golleri 29. ve 70. dakikalarda Vedad Ibiseviç kaydetti.

Schalke 04, Borussia Mönchengladbach’ı 4-0 yenerek ilk galibiyetini aldı 

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) oynanan 6. hafta karşılaşmasında Wolfsburg, sahasında Mainz 05 ile golsüz berabere kaldı.

Volkswagen Arena’da oynanan karşılaşmada üstün bir oyun sergileyen Wolfsburg, yakaladığı gol pozisyonlardan yararlanamadı ve maç 0-0 berabere tamamlandı.

Mainz 05’te karşılaşmaya ilk 11’de başlayan milli oyuncu Yunus Mallı, 83. dakikada yerini Suat Serdar’a bıraktı.

Geçen sezon Beşiktaş’ta oynayan ve bu sezon Wolfsburg forması giyen Alman golcü Mario Gomez, şimdiye kadar oynadığı 5 maçta da gol atamadı.

Wolfsburg, 6 puanla 13. sırada kalırken, Mainz 05, 8 puanla 11. sırada yer aldı.

Haftanın son maçında Schalke 04, konuk ettiği Borussia Mönchengladbach’ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0’lık skorla geçti.

Ev sahibi ekibin gollerini  52. dakikada Maxim Choupo-Moting,  56. ve 83. dakikalarda Breel Embolo ve 58. dakikada Leon Goretzka  kaydetti.

Mavi-beyazlılar, bu sezon ilk galibiyetini alarak 3 puanla 16. sıraya yükseldi. Borussia Mönchengladbach ise 10 puanda kaldı ve 9. sıraya geriledi.

ha-ber.com

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.