Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları

Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları

ABONE OL
17:11 - 26/11/2023 17:11
Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze’de dört günlük ateşkese karşın İsrail, Batı Şeria’da operasyonlarına devam ediyor. İsrail operasyonlarında sekiz kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ile Hamas arasında Gazze’deki kırılgan ateşkes üçüncü gününe girerken Filistinli sağlık yetkilileri Pazar günü yaptıkları açıklamada, Batı Şeria’da İsrail güçlerinin 24 saatlik bir süre içinde en az sekiz Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

Sağlık yetkilileri Cenin’de beş Filistinlinin öldürüldüğünü, Cumartesi sabahından bu yana da Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde üç Filistinlinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Batı Şeria’nın merkezindeki El-Bireh’te öldürülenlerden birinin genç bir kız olduğu belirtildi.

İsrail ordusu ise yılın başlarında Batı Şeria’daki bir oto yıkamacıda İsrailli bir baba ve oğlunu öldürdüğünden şüphelenilen bir Filistinliyi tutuklamak için Cenin mülteci kampına girdiğini söyledi.

Ordu, Pazar günü yaptığı açıklamada çatışmalara ve Filistinlilerin ölümüne değinmedi.

İsrail güçleri 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da onlarca Filistinliyi öldürdü, yüzlercesini de gözaltına aldı. Bu dönemde Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimciler de Filistinlilere yönelik saldırılarını artırdı.

Filistin haber ajansı Wafa, İsrail keskin nişancılarının çatılara konuşlandığını ve askeri buldozerlerin yollarla altyapıya zarar verdiğini belirtti. Bu haber bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Hamas’ın 7 Ekim saldırısından önce de 2023 yılı Batı Şeria’daki Filistinliler için son 20 yıldaki en ölümcül yıl oldu.

İsrail, 1967 savaşında Batı Şeria, Gazze Şeridi ve doğu Kudüs’ü ele geçirmişti.

VOA tarafından geçilen Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Batı Şeria’da İsrail operasyonlarında can kayıpları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.