Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü

Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü

ABONE OL
23:17 - 30/04/2022 23:17
Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Filistinliler ile İsrail polisi arasında Cuma günü Mescid-i Aksa’da çıkan çatışmanın ardından, Batı Şeria’da ayrı ayrı çıkan olaylarda bir Filistinli ve bir İsrailli muhafız hayatını kaybetti.

İsrailli yetkililer, Cuma günü geç saatlerde silahlı iki Filistinli’nin Ariel’in girişindeki bir güvenlik kulübesine yanaştığını, araçlarından indiklerini ve olay yerinden kaçmadan önce korumalardan birini vurarak öldürdüklerini söyledi.

İsrail gizli servisi Şin Bet, iki saldırganın daha sonra bir Filistin köyünde tutuklandığını açıkladı.

Ariel, İsrail’in 1967 savaşında Filistinliler’in gelecekteki bir devlet için istediği Doğu Kudüs ve Gazze ile birlikte ele geçirdiği Batı Şeria’da inşa ettiği en büyük yerleşim yerlerinden biri.

İslamcı Hamas hareketi, İsrailli muhafızın öldürülmesini üstlenmedi ancak “kahramanca bir operasyon” olduğunu bildirdi. Sözcü Hazım Kasım, operasyonun haftalardır şiddetin olaylarının merkezindeki Mescid-i Aksa’ya saldırılara bir yanıt olduğunu söyledi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail güçleri Cuma günü, Batı Şeria’nın kuzeyinde bir Filistinli’yi öldürdü.

Bakanlığın açıklamasında, yirmili yaşlarındaki Filistinli erkeğin, İsrail ordusunun Azzun kasabasında düzenlediği bir operasyon sırasında göğsünden vurulduğu belirtildi.

İsrailli yetkililer, son haftalarda İsrail ve Batı Şeria’da Arap saldırganların 15 kişiyi öldürdüğünü söylüyor. Birleşmiş Milletler ise tansiyonun yükselmeye başladığı Şubat ayından bu yana İsrail güçlerinin en az 40 Filistinli’yi öldürdüğünü tahmin ediyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett geçen aydan bu yana süren saldırıları “yeni bir terör dalgası” olarak nitelendirdi.

Filistin Kızılayı, Müslümanlar ve Yahudiler’in kutsal saydığı Mescid-i Aksa’da dün 42 kişinin yaralandığını bildirdi.

İslam’ın üçüncü en kutsal yeri olan Mescid-Aksa, Kudüs’ün doğusundaki eski şehirde Yahudiliğin en kutsal yerlerinden Tapınaklar Tepesi’ne kurulu.

Bu ay, Ramazan’ın Yahudiler’in Hamursuz Bayramı kutlamasıyla çakışması ve bu nedenle daha fazla Müslüman ve Yahudi ziyaretçinin yoğun bir şekilde polis tarafından denetlenen yerleşkeye geldiği bölgede, sık sık çatışmalar yaşandı.

VOA tarafından geçilen Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Batı Şeria’da Bir İsrailli ve Bir Filistinli Öldürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.