Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma

Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma

ABONE OL
10:57 - 14/09/2022 10:57
Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında bu sabah yeniden çatışma çıktığı bildirildi.

Reuters haber ajansına göre, “Ermenistan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla, Türkiye tarafından siyasi ve askeri olarak desteklenen Azerbaycan’ı yeniden başlayan saldırıda top, havan topu ve hafif silahlar kullanmakla suçladı.”

“Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum gerginliğini koruyor” denilen açıklamada, Ermenistan Azerbaycan’ın topraklarına saldırı düzenlediği yönündeki görüşünü yineledi.

Azerbaycan ise, Moskova ile askeri ittifak içinde olan ve bir Rus askeri üssüne ev sahipliği yapan Ermenistan’ı askeri birliklerine havan topu ve topçu ateşi açmakla suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şu anda mevzilerimize periyodik olarak ateş açılıyor. Birimlerimiz önlemlerini alıyor” denildi.

Dün yaşanan çatışmalarda 49 Ermeni ve 50 Azeri askerin hayatını kaybettiği açıklanmış, her iki taraf da çatışmalardan birbirini sorumlu tutmuştu. Çatışmaların daha sonra durduğu, ancak sınırdaki gerginliğin devam ettiği basına yansımıştı.

Dünya liderlerinden taraflara çatışmalara son verme çağrıları yapılırken, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin de sükunet çağrısında bulunmuştu.

İki eski Sovyetler Birliği üyesi Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ nedeniyle yıllardır çatışma içinde.

Bakü ve Erivan, Azerbaycan’ın bir parçası olan ancak 1994’te sona eren savaştan bu yana Ermenistan’ın desteklediği etnik Ermeni güçlerinin kontrolu altında olan Dağlık Karabağ konusunda yıllardır anlaşmazlık yaşıyor.

2020’de altı hafta süren ve 6 bin 600’den fazla kişinin ölümüne neden olan savaş sırasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgelerin büyük bir kısmını geri aldı.

2020’deki ateşkese, barış gücü olarak görev yapmak üzere bölgeye yaklaşık 2 bin asker gönderen Rusya aracılık etti.

VOA tarafından geçilen Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Yeni Çatışma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.