Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma

Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma

ABONE OL
11:04 - 13/09/2022 11:04
Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Azerbaycan ile Ermenistan sınırında iki ülke arasında Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle çatışma çıktı.

Sınırda dün yaşanan çatışmaların ardından bu sabah ateşkesin sağlandığını bildirirken, taraflar çıkan çatışmalardan birbirlerini suçladı. Çatışmalarda ölen ya da yaralananlara ilişkin açıklama yapılmadı.

Bu arada Ermenistan Savunma Bakanlığı, Rusya ve Ermenistan savunma bakanlarının yaşanan çatışmalara ilişkin bu sabah görüştüklerini açıkladı.

Bakanlık, görüşmede Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun istikrara kavuşturulması için adım atılması konusunda mutabık kalındığını kaydetti.

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştüğünü ve ikilinin “durumu istikrara kavuşturmak için gerekli adımları atma konusunda anlaştıklarını” söyledi.

Bakü ve Erivan, Azerbaycan’ın bir parçası olan ancak 1994’te sona eren savaştan bu yana Ermenistan’ın desteklediği etnik Ermeni güçlerinin kontrolu altında olan Dağlık Karabağ konusunda onlarca yıllık bir çatışmanın içinde.

2020’de altı hafta süren ve 6 bin 600’den fazla kişinin ölümüne neden olan savaş sırasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgelerin büyük bir kısmını geri aldı.

2020’deki ateşkese, barış gücü olarak görev yapmak üzere bölgeye yaklaşık 2 bin asker gönderen Rusya aracılık etti.

ABD’den “çatışmaya derhal son verin” çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da ülkesinin Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki saldırı haberlerinden derin endişe duyduğunu söyleyerek, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Blinken yazılı açıklamasında, “ABD, Ermenistan’daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.