Avrupa Urfalılar Derneği’nden İftar Yemeği

Avrupa Urfalılar Derneği’nden İftar Yemeği

ABONE OL
23:48 - 12/04/2022 23:48
Avrupa Urfalılar Derneği’nden İftar Yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününde, Avrupa Urfalılar Derneği’nden İftar Yemeği.

Kuzey Almanya’nın liman kenti Hamburg’da, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 11 nisanda, Avrupa Urfalılar Derneği düzenlediği iftar sofrasında, Hamburg Anadolu Mozaiğinin farklı renklerini bir araya getirerek anlamlı bir birlikteliğe vesile oldu.

Avrupa Urfalılar Derneği en son olarak 2019 yılı haziran ayı başında düzenlediği ve yaşadığımız olumsuz pandemi koşullarından dolayı bir süre ertelemek zorunda kaldığı geleneksel iftar sofrasını, 2 yıl aradan sonra Hamburg’un Harburg semtinde bulunan Sezer Atılanok‘un işlettiği Masal Deluxe Event salonunda gerçekleştirdi.

Hamburg Anadolu Mozaiğinin Farklı Renkleri Bir Araya Geldi

Masal Deluxe Event salonunda yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı iftar yemeğine, Hamburg sivil-toplum örgütü temsilcileri, siyasiler, iş adamları, spor camiası temsilcileri, müzisyenler, basın mensupları ve çok farklı çevrelere mensup vatandaş topluluğu katıldı.

BAŞKAN ALİ BABA ÇOŞKUN KONUŞMASINDA “KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜ” MESAJI VERDİ!

Avrupa Urfalılar Dernek Başkanı Ali Baba Coşkun, kürsüde yanına derneğin kadınlar kolu başkanı Emine Şahan ve Urfalı sanatçı Fevzi Kızıl’ı alarak yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında iftar programına katılan konuklara teşekkür ederek, “bugün Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtulduğu anlamlı bir gün.  Biz bugün bu anlamlı günde verdiğimiz iftar yemeğinde, insanlarımızı bir araya getirerek, karşılıklı olarak kardeşlik, birlik, hoşgörü anlayışının yeşermesine vesile olmak istiyoruz. Sonuç itibariyle ortak manevi değerlerimizi ön plana çıkartarak, aramızdaki ön yargıları yıkarak, dirliğimizi, birliğimizi pekiştirmek arzusundayız. Tıpkı bugün burada bu gördüğünüz tabloda olduğu gibi, çok farklı eğilim, etnik köken ve düşüncedeki insanları bir araya getirmeyi başardığımız gibi” dedi.

İftar saati geldiğinde Fahri Hoca Aziz Avcı‘nın ramazan ayının önemi üzerine yaptığı konuşma sonrası, ezan okumasının ardından, oruçlar açıldı ve iftar yemeği hep birlikte yenildi.  Masal Deluxe Event salonunun ünlü usta aşçısı Murat Kaya ve ekibinin özel olarak hazırladıkları Urfa yöresinin mahalli yemeklerinden oluşan zengin iftar menüsü ve çeşitli içecekler, iftar’a katılan konuklara ikram edildi.

Konuklar bir yandan özel hazırlanan iftar menüsünün iştahla tadına bakarken, diğer yandan kendi aralarında koyu bir sohbete daldılar.

İftar yemeğinin hep birlikte yenildikten sonra, konuklar kendi aralarında birbirleriyle dostça sohbet ederek, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundular. Birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, iftar programı geç vakitlere kadar devam etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.