Atatürk’e dil uzatmak haddinize değil

Atatürk’e dil uzatmak haddinize değil

ABONE OL
23:54 - 15/12/2019 23:54
Atatürk’e dil uzatmak haddinize değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği, birçok sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Alman Kamu Televizyonu ARD’yi protesto etti.

 Alman Kamu Televizyonu ARD’nin yayınladığı bir belgeselde Atatürk’ün Almanya’dan satın alınan zehirli gazı Dersim’de Alevilere karşı kullandığı ve “Atatürk’ün Nazi Almanya’sıyla birlikte çalıştığı iddiaları asılsız, utanç verici iftiralar olduğuna dikkat çekilen protestoda önce Atatürk’e saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşı ve hep bir ağızdan okundu.

 Protestoda yapılan konuşmalarda, özetle, “Atatürk’e Cumhuriyet Türkiye’si 2. Dünya Savaşı sırasında Alman bilim adamlarını, aydınlarını ülkesinde barındırarak özgür ve refah içinde bir yaşam sürmelerine vesile olmuştur. Bahsi geçen aydınlar ve niceleri, Nazi Almanya’sının işkence, baskı, zulüm ve ölüm tehdidinden kurtulmuş, aydın fikirlerini Türkiye Cumhuriyeti’nde yeşertmiştir.

O dönemde Türkiye Cumhuriyeti özgürlük, eşitlik ve kardeşlik fikrini temel ilke edinmiş bir cumhuriyettir. Hukuka olan inancıyla birlikte güçler ayrılığı ile hümanist ve aydınlanmış bir devlet fikri ile bağnazlığa, gericiliğe ve feodal sisteme son vermiştir. Farklı ırklara, dinlere saldırı Atatürk Cumhuriyeti’nin politikası değildir, asla da olmamıştır.

Ulus Devlet’e karşı küresel güçler tarafından açılan ve karşı devrimci işbirlikçiler tarafından hayata geçirilen mücadelede amaç, Ulus Devlet’i Atatürk’ü yok edip çok kimlikli, çok dinli, çok ırklı, ılımlı İslam modeli ile kökten dinciliği dönüştürme projesini uygulamaya koymaktır.

Atatürk’e saldırı Emperyalist devletlerin Türkiye’yi parçalamaya yönelik planların bir parçasıdır. Bunu Hiçbir kuvvet başaramayacaktır. Bu böyle biline” denildi.

 ha-ber.com/Orhan Önaldı/Mustafa Temel

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.