Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı

Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı

ABONE OL
23:15 - 07/09/2022 23:15
Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Körfez ülkelerinin ardından Mısır’dan da, Netflix ve yayın hizmeti sunan diğer şirketlere, ülke halkının “sosyal değerlerine uyma” çağrısı geldi.

Mısır Medya Düzenleme Yüksek Konseyi’nden bugün yapılan açıklama, Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Körfez ülkelerinin Netflix’e uyarısının ardından yapıldı.

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi Arap ülkeleri dün Netflix’e yaptıkları ortak açıklamada şirkete uyarıda bulunarak, “İslami ve sosyal değer ve ilkelere ters düşen” içeriklerin bu ülkelerden yayından kaldırılmasını talep etmişti.

Açıklamalarda doğrudan belirtilmese de, uyarıların hedefinde LGBTQ birey ve topluluklarla ilgili içerikler yer alıyor.

Suudi Arabistan devlet televizyon kanalında, açıklamanın ardından yayınlanan bir programda, Netflix’i “eşcinselliğin resmi sponsoru” olarak nitelendiren bir uzmanın konuşmasına ve Jurassic World filminde iki kadının öpüşmesinin geçtiği sahneye yer verildi.

Körfez ülkelerinin ardından bugün uyarı niteliğinde benzer bir açıklama yapan Mısır Medya Düzenleme Yüksek Konseyi de, Netflix ve diğer yayın şirketlerine, “ülkenin sosyal ilke ve değerlerine uyum” sağlama ve yayınlarında “toplum değerlerine aykırı içerik yer aldığında gerekli önlemleri” devreye sokma çağrısı yaptı.

Associated Press haber ajansının konuyla ilgili sorularına Netflix yönetiminden henüz bir yanıt gelmedi.

Arap dünyasında eşcinsellik hala büyük bir tabu niteliğinde. Daha önce de Mısır dahil birçok Arap ülkesinde başta LGBTQ içerikliler olmak üzere çeşitli film ve programlar yasaklandı.

Pew Araştırma Merkezi’nin 2013 yılında yaptığı bir anketin sonuçları, Mısırlılar’ın yüzde 95’inin, eşcinselliğin “toplum tarafından reddedilmesi gerektiğini” savunduğunu ortaya koymuştu.

Bu yıl Haziran ayında, Disney’nin Lightyear adlı yeni animasyon filmine de Arap ülkeleri başta olmak üzere İslam dünyasından tepki geldi.

Netflix’teki ilk Arap yapımı film olan ‘No Dearer Friends’ adlı film de İslam ülkelerinde, aile değerleri ve dini inançlara aykırı olduğu ve eşcinselliği teşvik ettiği gerekçesiyle tepkiyle karşılandı.

VOA tarafından geçilen Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Arap Ülkelerinden Netflix’e Çağrı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.