Antalya özel ele alınsın

Antalya özel ele alınsın

ABONE OL
21:15 - 09/01/2021 21:15
Antalya özel ele alınsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Sanayii ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Antalya ekonomisinin özel durumu gözetilerek 2021 yılında yapılacak desteklerin buna göre hazırlanması gerektiğini bildirdi.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, pandemi öncesi ve sonrası Antalya ekonomisinin durumunu ve 2021 yılı beklentilerini anlattı.

Antalya’nın pandemiden aşırı ölçüde etkilendiğini ve ayağa kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Akıncı, Antalya ekonomisinin mutlaka ayağa kaldırılması gerektiğini belirtti. Akın Akıncı, şunları kaydetti.

“2020 yılında ihmal edilen, 2021 yılında telafi edilmesi gerekli olan bir konu da ekonomik destek önlemlerinde Antalya gibi gelir kaybı, işsizlik ve borçlanmanın yüksek olduğu illerin özel durumu dikkate alınmalıdır. Antalya turizm sektörünün ve turizme doğrudan bağımlı sektörlerin ayakta kalmasının Türkiye ekonomisi için önemi 2020 yılında cari açık artışıyla bir kez daha anlaşılmıştır.’’

Bir yıldan fazla süreyle kapalı kalan veya iş yapmayan işletmelerin kredilerini nasıl ödeyeceğini, kira ve genel gider harcamalarını nasıl karşılayacağını ilgili Bakanlıkların yeniden değerlendirmesini isteyen Akıncı, şöyle devam etti.

‘’Her koşulda yatırım ve üretim yaparak, istihdam yaratarak, vergi vererek sağladıkları bireysel katkının yanında, uluslararası, ulusal ve yerel ölçekli sosyal sorumluluk projeleriyle de ülke kalkınmasına, ulusun refahına destek oluyoruz. Antalya gibi, Türkiye’yi dünyaya tanıtan eşsiz bir şehrin iş insanları olarak ülkemizin ve ilimizin kalkınma potansiyeline bir an önce yeniden kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.’’

KAMU VİCDANI ZEDELENMEMELİ

Pandeminin ekonomik etkisi dolayısıyla bardağın dolu tarafında  tedarik zincirinin aksamaması, üretim ve tüketimin devam etmesi, krediye duyarlı dinamik yapı ile konut, otomotiv ve dayanıklı mal gruplarında canlanma olduğunu ifade eden Akıncı, ‘’Bardağın boş tarafında ise turizm başta olmak üzere birçok sektörde işletmelerin kapanması, geniş tanımlı işsizliğin yüzde 22’ye yükselmesi, kamu ve özel kesimde borçlanma artışı,  pandemiden en çok etkilenen KOBİ’lere hibe desteklerin yetersiz kalması,  dünyada sıfır enflasyon ve sıfır faiz koşullarında ülkemizde üretici enflasyonunun ve kredi faizlerinin yüzde 20’lere çıkması, döviz rezervinde şiddetli azalmayı görüyoruz” dedi.

Enflasyonu düşürmek için faizlerin sert bir şekilde yükseldiğini,  kamu bankalarındaki sorunlu kredilerle ilgili riskler daha da belirginleşmeden bir an önce yol haritası çizilmesi gerektiğini ve bunun kamu vicdanını zedeleyecek şekilde olmaması gerektiğini anlatan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı,  yargı, vergi ve eğitim gibi yapısal reformların gerçekleştirilerek oluşacak güven tesisi ile ekonomimin dinamizim kazanacağını sözlerine ekledi.

,

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.