Antalya OSB Ulusal Karikatür yarışması

Antalya OSB Ulusal Karikatür yarışması

ABONE OL
02:16 - 09/08/2019 02:16
Antalya OSB Ulusal Karikatür yarışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AOSB tarafından yapılan açıklamada 4. Ulusal Karikatür Yarışması’nda başvuru süresinin başladığı bildirildi. Son baş başvuru tarihi 3 Temmuz 2019 olarak belirlenen yarışmanın sonuçları 12 Temmuz’da belli olacak, ödül töreni ise 23 Temmuz 2019 da Antalya OSB’de düzenlenecek.

4. Ulusal Karikatür Yarışmasında ”Geleceğin Fabrikaları” ve ”İş Sağlığı ve Güvenliği” konuları ele alınacak.

ULUSLARARASI OLACAK

Antalya OSB’nin gelenekselleşen bir kültürü haline gelen yarışma, bu yılda Bölge firmalarının desteği ile düzenlenecek. Esli Endüstriyel, Ekici Peynir, Ahmet Kasapoğlu Mobilya, AKE Asansör, Foraks Prefabrik, Nar Un, Antalya Organize Sanayici İş İnsanları Derneği ve Genç Organize Sanayi Derneği’nin sponsorluğunda gerçekleşecek yarışmanın, ilerleyen yıllarda Bölge firmalarının da desteği ile uluslararası arenaya taşınması planlanıyor.

İKİ BÜYÜK ÖDÜL

Yarışma jürisinde Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ile karikatür dünyasının duayen isimlerinden Eray Özbek, Engin Selçuk, Kürşat Zaman ve Halit Kurtulmuş yer alacak. Yarışmada birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin TL, 3 kişiye de 2 bin TL’lik mansiyon ödülü verilecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği kategorisinde ise sadece büyük ödül konuldu. Büyük ödül ise 8 bin TL olarak belirlendi. Ödüller 23 Temmuz’da Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, gelişen teknolojinin üretimin her aşamasında köklü değişikliklere neden olduğunu, bu değişimin mesleklere ve mesleki yetkinliklere de nüfuz ettiğine dikkat çekti. Bahar, şunları kaydetti.

”Yaşadığımız evren ile birlikte, biz insanlar da sürekli bir rekabetin, yenilenmenin ve değişimin içerisindeyiz. Sürüp giden bu döngü karşısında ayakta kalabilmek, ileriye yol alabilmek için; ülkeler, firmalar, markalar, fabrikalar, makineler ve insanlar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmakta. Artan nüfus, gelişen teknoloji ve buna paralel olarak çoğalan ihtiyaçlarla birlikte, doğal kaynaklar hızla tükenirken, bu kaynaklardan daha verimli ve akıllıca çözümlerle yararlanmanın, alternatif çözümler yaratmanın yollarını bulmalıyız. Dünyada rekabet üst seviyedeyken, ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapıları da geliştikçe, bir öncekinden daha yeni ve parlak fikir arayışları ortaya çıkmaktadır. ”

İş sağlığı ve güvenliğine büyük bir özenle yaklaştıklarını ve konu hakkında güçlü bir farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Ali Bahar, ”Çalışma esnasında meydana gelecek kazalar en büyük üzüntü ve sorunların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra ekonomik iş kayıpları, verimlilikte düşüş ve enerji kayıpları da ikinci derecede yan etkiler olarak anılabilir. Bu iş alanlarında meydana gelen kazalara dikkat çekmek, güvenliğin önemini ortaya koymak ve karikatürün vurucu gücü vasıtasıyla, çalışanları ve işverenleri bu konuda düşünmeye ve dikkatli olmaya sevk etmek amacındayız” dedi.

ha-ber.com / FİKRİ CİNOKUR/ANTALYA

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.