Almanya: Filistinlilere şiddet uygulayan yerleşimcilere yaptırım konusundaki görüşmeler sürüyor

Almanya: Filistinlilere şiddet uygulayan yerleşimcilere yaptırım konusundaki görüşmeler sürüyor

ABONE OL
16:59 - 10/01/2024 16:59
Almanya: Filistinlilere şiddet uygulayan yerleşimcilere yaptırım konusundaki görüşmeler sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Batı Şeria’da Filistinlilere şiddet uygulayan yerleşimcilere yaptırım getirilmesine ilişkin görüşmelerin Avrupa Birliği (AB) düzeyinde devam ettiğini söyledi.

Fischer, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin, “AB düzeyinde geçen ay Filistinlilere şiddet uygulayan radikal Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanması ele alındı. Bu konuya ilişkin gelişmelerdeki son durum nedir?” şeklindeki sorusunu cevapladı.

Sözcü Fischer, aralıkta yapılan son AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine katılan radikal yerleşimcilere karşı yaptırımlar getirilmesinin ele alındığını anımsattı.

Bunun toplantıda desteklendiğini aktaran Fischer, “Radikal şiddet yanlısı yerleşimcilere yönelik yaptırımlara ilişkin görüşmeler şu anda Brüksel’de devam ediyor.” dedi.

Fischer, bu görüşmelerde anlaşma sağlanmaması durumunda Almanya’nın bu konuda tek taraflı adım atıp atmayacağına ilişkin soruya da “Öncelikle Avrupa düzeyinde böyle bir karar üzerinde çalışıyoruz ve bu konuda herhangi bir duraklama belirtisi görmüyorum. Bu bakımdan bizim tercih ettiğimiz ve şu anda takip ettiğimiz seçenek bu.” yanıtını verdi.

Fischer, Alman hükümetinin, Yemen’deki Husiler tarafından bu gece Kızıldeniz’de uluslararası gemilere yapılan saldırıları sert bir şekilde kınadığını belirtti.

Mevcut bilgilere göre bunun, Husilerin ekim ortasından bu yana uluslararası gemilere karşı en kapsamlı saldırısı olduğunu söyleyen Fischer, Husilerin bu saldırılarla “açık bir şekilde gerilimi artırmaya kararlı” olduklarını gösterdiklerini kaydetti.

Fischer, bu saldırıların “yasa dışı, kabul edilmez ve istikrarsızlaştırıcı” olduğunu yineleyerek, “Bu saldırılar derhal durmalı.” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.