“Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü”

“Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü”

ABONE OL
16:00 - 08/03/2022 16:00
“Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban’ın Afganistan’da kontrolu ele geçirmesinden bu yana ülkede yaklaşık 400 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler’in yayınladığı ve Ağustos 2021-Şubat 2022 dönemini kapsayan rapora göre, “397 sivilin çoğunlukla IŞİD’in Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K grubu tarafından düzenlenen bir dizi saldırıda öldürüldüğü” kaydedildi.

Aşırıcı askeri grupla bağlantısı olduğu şüphelenilen 50’den fazla kişi de aynı dönemde işkence görerek, başları kesilerek ve yol kenarlarına atılarak öldürüldü.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, raporu anlattığı konuşmasında, “Birçok Afgan için insan hakları durumu ciddi endişe verici” dedi.

Bachelet, Cenevre’de yaptığı konuşmada, ülkedeki ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalarla ilgili endişesini de dile getirdi.

Taleban, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından geçen yıl Ağustos ayında kontrolu ele geçirmişti.

Afganistan’ın doğusunda ilk kez 2014’ün sonlarında ortaya çıkan IŞİD-K’nın Taleban’ın yönetimi devralmasının ardından yayıldığı düşünülüyor ve geçen yıl Ağustos ayında Kabil havaalanında gerçekleşen bir intihar saldırısı da dahil olmak üzere çok sayıda intihar saldırısından sorumlu tutuluyor.

VOA tarafından geçilen “Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Afganistan’da Taleban Kontrolunda 400 Sivil Öldürüldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.