Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu

Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu

ABONE OL
22:44 - 15/07/2022 22:44
Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Geçen ay Ohio eyaletinin Akron kentinde polis çevirmesinde durmadığı için vurularak öldürülen 25 yaşındaki siyah Jayland Walker’ın ilk adli tıp raporu açıklandı. Summit ilçesi Adli Tıp Ofisi’nden açıklanan ilk veriler Walker’ın 46 kez vurulduğunu ortaya koydu.

Summit ilçesi adli tıp uzmanı Dr. Lisa Kohler, Walker’ı hangi kurşunun öldürdüğünü ya da toplam kaç kez ateş açıldığını söylemenin güç olduğuna dikkat çekti.

Kohler, Walker’ın kalbinde, ciğerlerinde ve ana damarlarında ölümüne yol açmış olabilecek çok sayıda kötü yarası olduğunu belirtti.

Walker’ın sırtında beş yarası olduğunu belirten Kohler, ancak bunların koştuğu sırada mı yoksa vurulma esnasında döndüğü sırada mı olduğunu anlamanın da mümkün olmadığını belirtti.

İlk bulgular Walker’ın vücudunda 60’tan fazla yara olduğunu ortaya koydu. Summit ilçesi iletişim başkanı Greta Johnson bir merminin birden farklı yaraya neden olmasının ”çok mümkün” olduğunu söyledi.

”Polis çevirmesinden kaçtı”

27 Haziran’daki kovalamaca polisin Walker’ı trafikte kural ihlali nedeniyle durdurmak istediği sırada yaşandı. Yetkililere göre Walker kovalamaca başladıktan sonra 40’ıncı saniyede aracından ateş etti.

Walker ailesinin avukatı polisin Walker’ı öldürmesi için bir gerekçe olmadığını söylüyor.

Irk ayrımcılığıyla mücadele eden sivil toplum örgütü Beyaz Olmayanların İlerlemesi Ulusal Birliği (NAACP) bir gün önce Adalet Bakanı Merrick Garland’a doğrudan federal sivil haklar soruşturması açması çağrısında bulunmuştu.

”Vurulduğu sırada silahsızdı”

Polis Walker’ın küçük bir trafik ihlali nedeniyle polis çevirmesinden kaçtığını ve kovalamaca sırasında aracından polise ateş ettiğini ancak polisler tarafından vurulduğu sırada silahsız olduğunu bildirdi.

Polisin vücut kamerası görüntülerine göre, Walker yüzünde kar maskesiyle, aracı hala hareket halindeyken ön yolcu kapısından atladı, daha sonra polisin kendisine ateş açtığı otoparka koştu.

Yetkililere göre Walker’ın aracının sürücü koltuğunda boş bir el tabancası, bir şarjör ve alyans bulundu.

Eyalet olayı soruştururken olaya karışan polis memurları ücretli izne çıkarıldı. Bu yetkililerden yedisinin beyaz, birinin ise siyah olduğu, hiçbirinin disiplin kaydı, görevden uzaklaştırılma ve silahla ölümcül yaralama sicili olmadığı belirtildi.

Yerel polis sendikası, polis memurlarının ani bir ciddi zarar tehdidi olduğunu düşündüklerini, eylemlerinin ve atış sayısının eğitim ve protokollerine uygun olarak haklı bulunacağına inandığını söyledi.

Komşu New Franklin kasabası polisi, Akron’daki kovalamacadan 24 saatten kısa süre önce aynı küçük trafik ihlalleri için tarifi Walker’ınkine uyan bir arabayı durdurmaya çalışmış, ardından kovalamaca yaşanmıştı. Polis, araba kasabanın Akron sınırını geçtiğinde takibi durdurmuştu.

Walker ailesinin avukatlarından Bobby DiCello, Walker’ın ölmeyi hak etmediğini belirtti. DiCello, Walker’ın cenazesinden sonra yaptığı açıklamada polise attığı her merminin hesabını soracağını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Adli Tıp Raporuna Göre Jayland Walker 46 Kez Vuruldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.