ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor?

ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor?

ABONE OL
21:48 - 13/10/2023 21:48
ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından saatler içinde bölgeye İsrail’e destek için uçak gemisini gönderdi. İsrail’in Demir Kubbe sistemine yeni ekipmanı kapsayan askeri yardımın ilk bölümü İsrail’e ulaştı. İkinci bir uçak gemisinin de yola çıkması bekleniyor.

Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Amerika’nın İsrail’e desteğinin sağlam ve sarsılmaz olduğunu bir kez daha vurguladı.

İsrail’e güvenlik yardımının hızlı bir şekilde İsrail’e aktığını söyleyen Austin, bu yardımın içinde mühimmat, hava savunma kabiliyetini ve İsrail’in Demir Kubbe sistemi için ilave önleyici füzeleri kapsadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı, “İsrail’e güvenlik yardımı savaş hızında İsrail’e akacak. ABD İsrail’in arkasında ve bu müzakere edilebilir bir şey değil” dedi. USS Gerald Ford’un bölgede olduğunu hatırlatan Austin, gerekirse ilave imkanları kullanabileceklerini belirtti.

Silah ve mühimmat

ABD’nin İsrail’e askeri yardımının ilk bölümü, Demir Kubbe hava savunma sistemi için parça ve mühimmat desteğini kapsıyor.

Bu sistemin parçalarının çoğunu Amerikan savunma şirketi Raytheon üretiyor.

ABD İsrail’in siparişini vermiş olduğu mühimmat ve teçhizat üretimini hızlandırmaya çalışıyor.

Yardım paketi içinde bombayı akıllı mühimmata çeviren navigasyon kitleri de var.

Özel operasyon güçleri

Özel operasyon güçlerinden oluşan küçük bir grup, İsrail ordusuna planlama ve istihbarat alanında destek veriyor.

Bu güçler İsrailli rehinelerin kurtarılmasında doğrudan sahada görev almayacak, yalnızca destek verecek.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan fotoğrafta dünyanın en büyük uçak gemisi olarak bilinen USS Gerald Ford Doğu Akdeniz’de seyir halinde görülüyor, 11 Ekim 2023.

Gemiler ve uçaklar

ABD 5 bin mürettebatlı uçak gemisi USS Gerald Ford’u bölgeye gönderdi.

Uçak gemisinde füzeleri etkisiz hale getirebilen ya da hedefleri vurabilen F-18 uçakları bulunuyor.

Gemide yoğun bakım ünitesi, acil servis ve 40 sağlık personeli var.

Uçak gemisi komuta ve kontrol operasyonları yürütmesinin yanı sıra, keşif uçakları gönderebiliyor. Füze ateşlendiğinde erken uyarı sistemini devreye alabiliyor.

Tam olarak görev yerinin neresi olacağı konusunda bir açıklama olmamakla birlikte, USS Dwight Eisenhower uçak gemisinin de bölgeye gitmek üzere Norfolk Virginia’dan yola çıkması bekleniyor.

Pentagon Ortadoğu genelindeki üslerde A-10, F-15 ve F-16 filolarını da güçlendiriyor.

VOA tarafından geçilen ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin İsrail’e askeri yardımı neleri kapsıyor? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.