ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül

ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül

ABONE OL
00:09 - 06/01/2024 00:09
ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas’ın mali mekanizmalarının sekteye uğratılmasına yönelik bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı. ABD, Türkiye’de bulunduğu belirtilen 3 Hamas yetkilisi dahil, örgütün mali destekçilerine ilişkin bilgi talep ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan paylaşılan açıklamada bu kişilerin adları şu şekilde sıralandı: Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah ve Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah.

Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb ve Walid Mohammed Mustafa Jadallah’ın Hamas’ın Türkiye’deki yatırım ağının bir parçası olduğu belirtildi.

Türkiye’deki Trend GYO adlı şirketin CEO’su Alshawa’nın Hamas’ın çeşitli yatırım portföyü şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı belirtiliyor.

Jahleb’in Hamas yatırım portföyü sekreteri olduğu ve Hamas’ın kontrolündeki şirketler ve yetkililer için çeşitli faaliyetleri koordine ettiği kaydedildi.

Jadallah’ın da çeşitli yatırım portföyü şirketlerinin yönetim kurullarında görev yaptığı belirtildi.

Sudan’daki kişinin Hamas’a para aktarılmasında rol oynadığı belirtiliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında yer alan Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair’in, Hamas’ın Sudan’daki mali destekçisi olduğu ve daha önce Hamas’a 20 milyon doların aktarılmasında rol oynadığı belirtiliyor.

Bu kişinin Hamas için para aklamak ve gelir elde etmek için kullandığı ağın, Sudan’daki Al Rowad Real Estate Development adlı şirketi kapsadığı ve bu şirketin ABD Maliye Bakanlığı’nın yaptırım listesinde olduğu belirtiliyor.

Hamza’nın aynı zamanda Sudan’da El Kaide ve Usame bin Ladin’le bağlantılı şirketlerle mali ilişkileri olduğu da açıklamada yer alan bilgiler arasında.

Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah’ın da İranlı şirket ve kişilerle yakın ilişkileri olan Hamas üyesi olduğu belirtiliyor.

Bu kişinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları dahil Hamas’a milyonlarca dolar para transferinde rol aldığı belirtiliyor.

Ne tür bilgileri sağlayanlara ödül verilebilir?

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ödül açıklaması, Hamas’ın gelir kaynakları ve mali mekanizmaları; Hamas bağışçıları, Hamas adına işlemlerin yapılmasını sağlayan mali kurumlar ve para değişim merkezleri, Hamas tarafından kontrol edilen şirketler ve yatırımlar, Hamas adına çift kullanımlı teknolojinin elde edilmesinde rol alan paravan şirketler ve Hamas üyelerini kapsayan suç planları konusunda bilgi verilmesini kapsıyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye’dekiler dahil Hamas’ın mali destekçilerine ilişkin bilgi paylaşımına ödül haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.