ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay

ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay

ABONE OL
14:59 - 11/02/2022 14:59
ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika, Endonezya’ya yaklaşık 14 milyar dolarlık savaş uçağı ve mühimmat satışına onay verdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla duyurulan satışın, 36 adet F-15 savaş uçağını, mühimmatı ve iletişim sistemlerini kapsadığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, “Bu satış, Asya-Pasifik bölgesinde siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için bir güç olan, önemli bir bölgesel ortağın, güvenliğini arttırarak ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir. Endonezya’nın güçlü ve etkili savunma yeteneğini geliştirmesi ve sürdürmesi için yardım etmek, ABD ulusal çıkarları için önemlidir” denildi.

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın “Çin’in Pasifik’teki agresif tutumunu” eleştirdiği Avustralya ziyareti sırasında yapıldı. Blinken geçen yıl Aralık ayında, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da temaslarda bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Endonezya’ya F-15 Satışına Onay haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.