ABD üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı

ABD üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı

ABONE OL
21:34 - 22/10/2023 21:34
ABD üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katyuşa roketlerinin Irak’ın batısında ABD ve diğer uluslararası güçlere evsahipliği yapan Ayn el Esad hava üssünü hedef aldığı ve üssün içinde bir patlamanın duyulduğu kaydedildi.

Reuters haber ajansının iki ordu kaynağına dayandırdığı habere göre, batıdaki Anbar vilayetinde bulunan Ayn el Esad’daki savunma sistemleri dün, üssün yakınında dolaşan iki insansız hava aracını düşürdü.

Seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Irak’taki Amerikan birliklerine ve bölgedeki personele yönelik son saldırıların ardından Irak’a seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Seyahat uyarısında, “Terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, sivil itaatsizlik ve Irak Misyonu’nun ABD vatandaşlarına destek sağlama konusundaki sınırlı kapasitesi nedeniyle Irak’a seyahat etmeyin” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Amerikan vatandaşları için Irak’a seyahat uyarısını güncelledi.

tnemtraped etatSDışişleri Bakanlığı güvenlik endişeleri nedeniyle Bağdat’taki ABD hükümet personeline Bağdat Uluslararası Havalimanı’nın kullanılmaması talimati verildiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı sayfasında, 20 Ekim’deki Irak için seyahat uyarısını güncellendiği belirtilirken, uyarım seviyesinin 4’te kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Bir önceki uyarı, 13 Temmuz 2023’te yayınlanmıştı.

Geride bıraktığımız günlerde ABD askeri güçlerine yönelik saldırılarda artış yaşandı.

Irak’ta ABD güçlerinin bulunduğu iki askeri üs Peşembe günü insansız hava araçları (İHA) ve roketlerle hedef alındı.

Reuters haber ajansının iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, Irak’ın batısında ABD ve diğer uluslararası güçlere evsahipliği yapan Ayn el Esad hava üssünün roketler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını, üssün içinde çok sayıda patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.

Bu saldırının yaşandığı 24 saat içinde Irak’ta ABD güçlerine ev sahipliği yapan Irak askeri üslerini hedef alan saldırı sayısı dörde yükselmişti.

ABD askeri güçlerinin son günlerde Irak ve Suriye’de hedef alındığı görülüyor.

Geçen hafta bir ABD savaş gemisi, İran destekli Husilerin Yemen’den ateşlediği bir düzineden fazla insansız hava aracını ve dört seyir füzesini düşürdü.

VOA tarafından geçilen ABD güçlerinin bulunduğu Irak üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD güçlerinin bulunduğu Irak üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD güçlerinin bulunduğu Irak üssüne roketli saldırı, ABD’den vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.