“ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor” 

“ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor” 

ABONE OL
01:27 - 30/05/2021 01:27
“ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD istihbaratı, Corona virüsünün çıkış noktasıyla ilgili iki farklı teoriyi benimsediğini açıkladı. İki istihbarat dairesi virüsün hayvanlardan insanlara geçtiğini savunurken, üçüncü bir istihbarat dairesi ise virüsün bir laboratuvardan kazara yayılmış olabileceği ihtimaline odaklanıyor.

ABD Ulusal İstihbarat Başkanlığı’ndan (ODNI) bugün yayınlanan açıklamada, “ABD İstihbarat Topluluğu Corona virüsünün nerede, ne zaman ve nasıl yayılmaya başladığını tam olarak bilmiyor ancak iki muhtemel senaryo üzerinde duruyor” denildi. Açıklamada, değerlendirme altına alınan ihtimallerle ilgili net bir karara varılması için “henüz yeterli bilgi olmadığı” da belirtildi.

ODNI’ın açıklamasında, virüsün hayvanlardan sıçradığı teorisini savunan iki istihbarat dairesinin, istihbarat topluluğu bünyesindeki 17 kurum arasından hangileri olduğu belirtilmedi. Aynı şekilde, virüsün laboratuvardan kaza sonucu sızarak yayıldığına inanan kurumla ilgili de ayrıntı paylaşılmadı. Ancak her iki teoriye yönelik eğilimin de “düşük ya da orta düzeyde” olduğuna vurgu yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD istihbarat topluluğunun ikiye ayrıldığını söylemişti.

Biden, “İstihbarat topluluğundan, bizi kesin bir sonuca yaklaştırabilecek bilgileri toplama ve analiz etme çabalarını iki katına çıkarmasını ve 90 gün içinde bana rapor vermelerini istedim. Bu raporun bir parçası olarak, Çin’e yönelik belirli sorular da dahil olmak üzere gerekli olabilecek daha fazla alanda soruşturma talep ettim’’ demişti.

VOA tarafından geçilen “ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD İstihbaratı Corona Virüsüyle İlgili İki Teoriye Odaklanıyor”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.