ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti

ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti

ABONE OL
13:23 - 06/04/2024 13:23
ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in Suriye’deki İran büyükelçiliğine saldırması ardından ABD bölgede güvenlik alarmına geçti.

ABD’li bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, İran’ın bölgedeki İsrail veya Amerikan varlıklarına dönük olası bir saldırısına karşı yüksek alarma geçildiğini ve hazırlanıldığını söyledi.

Yetkili, önümüzdeki hafta bir saldırının gelebileceğini söyleyen CNN haber kanalının raporunu doğrularken “Kesinlikle yüksek düzeyde teyakkuz halindeyiz” dedi.

İsrail savaş uçakları, Pazartesi günü İran’ın Şam’daki büyükelçiliğini bombalayarak İranlı bir komutanın ölümüne yol açtı ve İsrail’in bölgesel düşmanlarıyla savaşında büyük bir tırmanışa işaret etti.

İran Devrim Muhafızları, saldırıda, Kudüs Gücü’nde yabancı casusluk ve paramiliter kolun üst düzey bir komutanı olan Muhammed Rıza Zahedi’nin de bulunduğu yedi İranlı askeri danışmanın öldüğünü açıkladı.

İran, “kararlı bir yanıt verme” hakkını saklı tuttuğunu açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde İran’dan gelen tehdidi ele aldı.

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, “Ekiplerimiz o zamandan beri düzenli ve sürekli temas halinde. ABD, İsrail’in İran’dan gelen tehditlere karşı savunmasını tam olarak destekliyor” dedi.

VOA tarafından geçilen ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD, İsrail’in Suriye’deki saldırısı ardından olası bir İran tehdidine karşı yüksek alarma geçti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.