ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı

ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı

ABONE OL
23:38 - 02/02/2024 23:38
ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Maliye Bakanlığı İran’ın balistik füze ve insansız hava aracı programının yanı sıra İran Devrim Muhafızları Siber Eelektronik Komutası’nda altı yetkiliyi yaptırımlarla hedef aldı.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Dairesi’nden (OFAC) yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Siber-Elektronik Komutası’ndan altı yetkilinin ABD ve diğer ülkelerdeki kritik altyapıya yönelik siber faaliyetlerden sorumlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail şirketi Unitronics’in imal ettiği kritik altyapı sistemlerinde kullanılan kontrol cihazlarının, İran Devrim Muhafızları bağlantılı kişilerce hedef alındığı kaydedildi.

İranlı siber aktörlerin ABD’de kritik altyapıyı da daha önce hedef aldığı hatırlatıldı, bu grupların Avrupa ülkeleri ve İsrail’i de hedef alan benzer siber faaliyetlerden sorumlu olduğu belirtildi.

ABD Maliye Bakanlığı’ndan yine Cuma günü yapılan açıklamada, İran’ın balistik füze ve insansız hava aracı programlarını destekleyen uluslararası alım şebekesinin yaptırımlarla hedef alındığı açıklandı.

Bu kapsamda İran’ın Şahid Havacılık Endüstrisi Araştırma Merkezi tarafından üretilen Şahid serisi insansız hava aracı programlarının hedef alındığı; İran Devrim Muhafızları dahil İran’ın askeri kurum ve kuruluşlarına destek verdiği belirtilen İran ve Hong Kong merkezli kişi ve kurumların yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Hong Kong merkezli şirketin Sıtkı Ayan’ın şirketiyle bağlantısı iddiası

Hong Kong merkezli İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı China Oil and Petroleum Company Limited adlı şirketin İran Devrim Muhafızları yararına milyonlarca dolarlık İran malı satışı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu şirketin aynı zamanda daha önce ABD’nin yaptırım listesine alınan Sıtkı Ayan’ın sahibi olduğu ASB Group Network şirketinin üyesi Kasım Öztaş ile, İran Devrim Muhafızları yararına Çin merkezli kurumlarla ticareti kolaylaştırmak için koordinasyon içinde olduğu ifade edildi.

VOA tarafından geçilen ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD İran’ın İHA programlarını ve siber yetkililerini yaptırımlarla hedef aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.