“ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü”

“ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü”

ABONE OL
22:58 - 05/02/2024 22:58
“ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suriye’nin doğusunda ABD askerlerinin bulunduğu bir üsse Pazar günü geç saatlerde düzenlenen insansız hava aracı saldırısında Suriye Demokratik Güçleri üyesi 6 Kürt’ün öldüğü bildirildi. Saldırı, ABD’nin, bölgedeki güçlerini hedef alan İran destekli milislere karşı Cuma günü başlattığı misillemeler sonrasında düzenlenen ilk büyük saldırı oldu.

ABD’nin desteklediği Kürt güçlerin liderliğindeki SDG bugün yaptığı açıklamada, saldırının Suriye’nin doğusundaki Deyrizor vilayetinde bulunan ve komando birliklerinin eğitildiği El Ömer üssündeki bir eğitim sahasını vurduğunu bildirdi. ABD askerleri arasında herhangi bir kayıp bildirilmedi.

İran destekli Iraklı milislerin çatı örgütü Irak İslami Direniş Hareketi, saldırının sorumluluğunu üstlendi ve belirtilmeyen bir yerden insansız hava aracı fırlattıklarını gösteren bir video yayınladı.

29 Ocak’ta aynı grup tarafından düzenlenen insansız hava aracı saldırısında Ürdün’deki bir çöl üssünde üç ABD askeri ölmüş, onlarcası da yaralanmıştı. ABD ordusu Irak’ın batısında ve Suriye’nin doğusunda İran destekli militan grupları hedef alan onlarca misilleme saldırısı düzenledi ve Yemen’deki Husiler’i de vurdu.

SDG ilk açıklamasında Pazar günkü saldırıyı “Suriye rejimi destekli paralı askerlerin” düzenlediğini iddia etmişti. Ancak saldırıyı araştırdıktan sonra yaptığı ikinci bir açıklamada “İran destekli milisleri” suçladı.

İslami Direniş Hareketi, Irak ve Suriye’deki ABD askeri üslerine ve birliklerine onlarca insansız hava aracı saldırısı düzenledi ve Amerikan birliklerinin, iki ülkeden de çekilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Pazar günü düzenlenen saldırıda en az yedi SDG üyesinin öldüğünü ve bazılarının durumu kritik olmak üzere en az 18 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SDG saldırıya karşılık verme hakkı olduğunu kaydetti.

CENTCOM Husiler’in gemisavar füzelerini vurdu

Bu arada ABD ordusu Pazar günü Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgelerden Kızıldeniz’deki gemilere atılmak üzere hazırlanan dört gemisavar füzesini vurduğunu açıkladı.

Pazartesi günü erken saatlerde açıklama yapan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), saldırıların meşru müdafaa amaçlı olduğunu ve kuvvetlerin füzelerin “bölgedeki ABD Donanması gemilerine ve ticari gemilere yakın bir tehdit oluşturduğunu” tespit etmesinin ardından geldiğini bildirdi.

Pazar günkü saldırılar, ABD ve İngiltere’nin Husiler’e karşı İran destekli grubun Kızıldeniz’deki gemilere saldırma kapasitesini azaltmayı amaçlayan ikinci bir saldırı dalgası başlatmasından hemen sonra düzenlendi.

ABD ve İngiltere Cumartesi günü 36 Husi hedefini vurduklarını açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen “ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD askerlerinin bulunduğu üsse düzenlenen İHA saldırısında 6 Kürt SDG mensubu öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.