Zaman gazetesine molotoflu saldırı

Zaman gazetesine molotoflu saldırı

ABONE OL
01:29 - 16/06/2019 01:29
Zaman gazetesine molotoflu saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Zaman gazetesine molotoflu saldırı

Zaman gazetesinin Almanya’nın Köln kentindeki bürosuna molotofkokteyli atıldı

Köln polisi, gazete bürosunun bulunduğu binanın giriş katına bir molotofkokteyli atıldığını, olayla ilgili olarak bugün iki kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Polis, gözaltına alınan 17 ve 22 yaşındaki kişilerin, terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının üzerinden 13 yıl geçtiği için böyle bir eyleme giriştiğinin tahmin edildiğini, ancak aşırı sağcı bir eylem olasılığı üzerinde de durulduğunu kaydetti.

Bu kundaklama girişiminden yaklaşık yarım saat önce yine Köln’deki bir Türk lokaline saldırı düzenlendiğini ifade eden polis, bu olayda da üzerlerindeki tişörtlerde "Kürdistan" yazan kişilerin kaldırım taşlarıyla lokalin camlarını kırdığını bildirdi.

Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre, saldırganlar Öcalan’ın serbest bırakılması yönünde sloganlar da attı.

Polis, gözaltına alınan kişilerin, olay yerlerinin birbirine uzak olması sebebiyle her iki eyleme de katıldığının tahmin edilmediğini kaydetti.

koln-zaman-gaz-sal-c.jpg

TGC, Zaman gazetesine yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Zaman gazetesinin Köln bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

TGC’den, gazete bürosunun bulunduğu binaya molotofkokteyli atılmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, fikre karşı kaba kuvvet ve şiddet kullanılmasını, bu tür yöntemlerle basın özgürlüğünün ve gazetecilerin baskı altına alınmasını savunmanın mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, ”Bu saldırıyı, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak gördüğümüzü belirtiyor, saldırganların ve onları azmettirenlerin cezalandırılacağına dair inancımızı da korumak istiyoruz. Zaman gazetesine ve Köln bürosu çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz” ifadesine yer verildi.

koln-zaman-gaz-sal-b.jpg

AVGADER Yönetim Kurulu Başkanı Fişenk, saldırıyı kınadı


Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Fişenk, Zaman gazetesinin Köln Bürosu’na yapılan saldırıyı kınadı.

Fişenk, yaptığı yazılı açıklamada, ”Her türlü koşulda kamu hizmeti yapan basınımızın lokomotif haber liderliğini, tirajıyla da ispat etmiş kuruluşumuzu hedef alan bu hasmane ve hazımsız saldırıyı tek kelimeyle lanet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Alın terine karşı kaba kuvvet ve şiddet kullanılmasını, bu tür yöntemlerle basın özgürlüğünün ve gazetecilerin baskı altına alınmasını savunmanın mümkün olmadığını ifade eden Fişenk, bunu halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak gördüklerini belirtti.

Saldırganların ve onları azmettirenlerin cezalandırılacağına dair inançlarını da korumak istediklerini bildiren Fişenk, Zaman Gazetesi’ne ve Köln Bürosu çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.