*** Alman turistlerin ilginç talepleri

*** Alman turistlerin ilginç talepleri

ABONE OL
22:23 - 14/08/2009 22:23
*** Alman turistlerin ilginç talepleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Alman turistlerin ilginç talepleri

Alman ”Berliner Morgenpost” gazetesi, bazı Alman turistlerin ilginç olaylar nedeniyle tatil masraflarının iade edilmesini istediklerini yazdı

İlginç taleplere örnekler veren gazete, bir Alman kadının, tatil yaptığı yerde aşkına karşılık vermeyen animatör nedeniyle tatil masraflarının iade edilmesini talep ettiğini belirtti. Kadının, aynı yerde daha önce yaptığı tatil sırasında bir animatörle arkadaşlık ettiği, bu nedenle bir kez daha aynı yere gittiği, ancak animatörün bu kez başka bir kadınla ilgilendiği, Alman turistin bunun üzerine seyahat acentesinden tatil masraflarının tümünün iade edilmesini istediği, mahkemenin talebi reddettiği kaydedildi.

Wiesbaden kentinden Seyşeller’e ailesiyle birlikte tatil yapmaya giden bir Alman turistin de havanın sürekli rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle 27 bin Euro’luk tatil masrafının dörtte birinin iadesini istediği, çocuklarının bir gün bile denizde gözlük ve şnorkelle yüzememelerinden şikayetçi olduğu ve bu kişinin davasının sürdüğü ifade edildi.

Tatile giderken uçuş sırasında bir plastik torbaya basarak ayağı kayıp uçakta yere düşen bir kadın bu nedenle 10 bin Euro tazminat isterken, Dubai havaalanında, acente görevlisi tarafından uyandırıldıktan sonra tekrar uyuyarak uçağı kaçıran bir Alman turistin de seyahat acentesinden 1000 Euro tazminat talep ettiği kaydedildi.

Her iki talebin de mahkeme tarafından reddedildiği belirtildi.

Diğer bir Alman turistin ABD’nin Las Vegas kentinde kız arkadaşıyla evlendiği ve bu evliliğin Almanya’da da geçerli olduğunu bilmediği, bu konuda kendisini uyarmadığı gerekçesiyle seyahat acentesinden tazminat talep ettiği, bu talebin de reddedildiği ifade edildi.

Tatil sırasında çok horladığı için eşi tarafından odadan kovulan bir Alman turistin de kendisine ayrı bir oda tutmak zorunda kaldığı ve bunun parasını seyahat acentesinden talep ettiği, ancak bu kişinin de mahkemede haksız bulunduğu kaydedildi.

Almanya’dan Brezilya’ya tatil için giden bir grup yaşlı turistin ise kendilerine vadedildiği gibi 4 yıldızlı bir otel yerine bir yaşlılar yurduna yerleştirildikleri için tatil masraflarının kendilerine iade edilmesini talep ettikleri ve her birinin 500 Euro tazminat aldığı bildirildi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.