8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

ABONE OL
00:33 - 09/03/2024 00:33
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Eyaleti SPD Milletvekili Ali Şimşek, „8 Mart Dünya Kadınlar Günü“ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Ali Şimşek yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi. „ 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü, dünyanın dört bir yanında kutlanıyor ve sosyal medyada konuyla ilgili insanlar birbirlerine karşılıklı olarak birbirinden anlamlı mesajlar gönderiyorlar. Lakin kadınların eşit olmayan bir dünyada yaşadığı gerçeğiyle karşı karşıyayız“

PEKİ KADINLAR NASIL BİR DÜNYADA YAŞIYOR?
– OECD ülkeleri arasında kadına uygulanan siddette maalesef Türkiye yüzde 38 ile birinci, Kolombiya yüzde 37,5 ikinci ve Costa Rica ise üçüncü sırada yer alıyor.
– Cinsiyete dayalı ücret farkında ise dünya genelinde ortalama yüzde en az 21,4 %. Cinsiyete dayalı ücret farkında İsviçre yüzde 5,7 ile farkın en az olduğu, yani en gerideki ülke. Bu sayı Almanya’da yüzde 18%, Türkiye’de yüzde 29%.
Bu bağlamda, 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününde, dünya kadınları bir çok haksızlığın, adaletsizliğin ve hak eşitsizliğinin olduğu bir dünyada yaşıyor. Acı olan bugün bu gerçekle yüzleşmemiz gerek“ dedi.


Şimşek, kadınlar günü nedeniyle verdiği mesajın son bölümünde, nasıl bir kadınlar günü umduğunu belirten şu görüşleri dile getirdi.
ÖZLEMİMİZ EŞİT-ADİL VE ÖZGÜRCE KUTLANILABİLEN KADINLAR GÜNÜ OLSUN!
Kadının eşit ve özgür olmadığı bir dünyada, daha iyi dünya ve kadınlar günü için mücadele eden tüm yürekli cesur kadınları kutluyorum. 8 Mart Kadınlar gününü layıkıyla kutlayabilmek için, Kadınlarımızı; evde, sokakta, işyerinde, hayatın her alanında, eşit görmekten ve buna uygun hareket etmekten geçer! Kadınlarımızın töre cinayetlerine kurban gitmediği, sevginin özgürce yeşertileceği, hayatı onlarla eşitce paylaşabileceğimiz an kadınlar gününü amacına uygun olarak kutlayabiliriz. Sevgi ve Saygılarımla“ dedi.
Haber: Ali Akdemir

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.