AKP’DE POST KAVGASI

ABONE OL
16:29 - 07/01/2024 16:29
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun süredir AKP’de içten içe, Erdoğan sonrası Post Kavgası artık daha belirginleşmiştir.

AKP’nin Galata Köprüsünde (yapmacık İsrail Protesto) yürüyüşü görüldü ki İsrail’i Protesto yürüyüşü aslında bir Hilafet Gösterisine dönüşmüştü.

Bu yürüyüşte bir-kaç yasak savar gibi Türk Bayrağı yanında, Şeriat sembolü yeşil bayraklarla Laik Cumhuriyetin, İhvancı Şeriat Devletine dönüştüğünün ilanı yanında Erdoğan sonrası Lider tanıtımına dönüşmüştü. (* 1)

CHP Lideri Deniz Baykal’ın: ‘’Erdoğan benim karşımda altı aydan fazla dayanamaz’’ umuduyla Milletvekilliği ötesinde 2003 yılında Başbakanlığa getirdiği Erdoğan artık yazılanları Prompterden bile zor okumakta.

Erdoğan’ın, CHP’ye ihanet eden Deniz Baykal’ın katkısıyla Başbakan olması ile yetinilmedi.

Erdoğan’ın görevli destekçisi Devlet Bahçeli’nin komplosuyla, Mısır’da Müslüman Biraderler örgütünün temsilcisi Mehmet İhsan Efendi’nin oğlu Ekmeleddin İhsanoğlu ’nu CHP-MHP ortak cumhurbaşkanı adayı gösterterek tarihi görevini(!) yerine getirmişti.(**2)

Kılıçdaroğlu bile Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı çıkanlara ‘’tıpış tıpış gidecekler!’’ Gafını yapmıştı.

Erdoğan, bırakmak istemese de 2028 de Cumhurbaşkanlığı bitecek.

Bu sorun AKP içinde de bir sorun olarak düşünülmeye başladı.

Bu nedenle AKP içerisinde başlayan iç iktidar kavgasına dönüşeceği belirtileri iktidar yanlısı medyada da bu kavganın başladığı görülecektir.

Bu kavga Bilal Erdoğan-Berat Albayrak-Selçuk Bayraktar arasında sürdürüleceği kesinleşti.

Sabah Gazetesi; babası ve ağabey desteğiyle Berat Albayrak ön plana çıkartılmasına rağmen diğer damat, Selçuk Bayraktar iç sayfalarda zoraki yer almıştı.

Cumhur İttifakı içerisinde diğer medya ve siyasilerce Bilal Erdoğan desteklenmektedir.
Şeriat Mitingine dönüşen Galata Köprüsü yürüyüşü bir iktidar yürüyüşünden çok Bilal Erdoğan’ın sermayeyi ‘’ayağınızı denk atın!’’ tehdidi ile babasının mirasçısı rolüne soyunmuştu.

Suudi Arabistan’ın İstanbul’da Cemal Kaşıkçı cinayeti karşısında Erdoğan’ın öfkesini Bilal Erdoğan’ın vakfına 999 Milyon 999 Bin Dolar (rüşvet) yardımıyla Erdoğan’ı ikna etmesinin en güçlü adayın kendisi olduğunu duyuruyordu.

İngilizlerin 1926 Yıllarında Mısır’da kurdurduğu ‘’Müslüman Biraderler’’ örgütünün 2.Dünya Savaşından sonra Emperyalizmin lideri olan ABD’nin de benimsemesi nedeniyle Erdoğan desteklenmişti.
Mısır’da Mursi’nin, Sudan’da Ömer El Şerif’in halkın ayaklanmasıyla devrilmeleri nedeniyle Erdoğan, Müslüman Biraderlerin iktidarda kalan tek temsilcisi kalmıştır.

Erdoğan istemese de iktidar yanlıları AKP iktidarının artık 2028 ‘e ulaşması çok zor olacağını gördüler.

Artık AKP’de de ‘’Erdoğan’la devam etmenin zor olduğu’’ yanında ‘’Erdoğan ’sız devam etmenin de olanaksız olduğunu’’ da görüyorlar.

Bu nedenle Bahçeli’nin akla-mantığa sığmayan kaprisi ile Hem ülkeyi-hem de kendilerini bitirmeyi göze alacaklar mı?

HÜDA-PAR, SADAT Silahlı gücü yanında Meral Akşener katkısı yetecek mi?
Kendilerini solcu sayan maceracıların PKK’nın Kürtlere bile zararını görmeyen ırkçıların sekterliği sürecek mi?

Ya da, kendini toparlayıp kurucu değerlerine dönen CHP ile Bağımsız-Laik- Demokrat, özgür Türkiye için Bölünerek değil, birleşerek kazanmayı mı seçecekler?

YILDIZ AKALIN

(*1) Türk Medyasında bu konuyu ilk kez yazan Yaşar Aydın; (Bir Gün Gazetesi GYK) ‘’Erdoğan Sonrası AKP’’ yazısında ve KRT deki konuşmasında kamu-oyunu uyarıyordu)

(** 2) Mehmet İhsan Efendi, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babasıdır. Müslüman Biraderler örgütü üyesi olma yanında ‘’Mehmet Akif Ersoy’un Kur’an mealini yakmasını vasiyet etmiştir.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.